GAÜ’den Küresel 37 Anlaşma

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Küresel 37 Anlaşma

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde düzenlediği çalıştay, konferans, bilimsel çalışma ve imzaladığı akademik işbirliği anlaşmaları ile yükseköğretim’de 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini dünya üniversiteleri ile paylaşmaya devam ediyor.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlenen Uluslar arası Yükseköğretim Çalıştayı sonunda Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’da eğitim veren 37 üniversite ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.
“1 Günde 37 Uluslararası Akademik Anlaşma Dünya Rekoru ”

Karmi Kampus Millenium Kompleks Senato Katında düzenlenen imza töreni bir günde 37 uluslar arası akademik anlaşma ile rekora imza atarken, anlaşmalara GAÜ adına Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ve Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner imza koydular.

Dünya ve KKTC yükseköğretimi adına tarihsel bir rekora imza atan GAÜ, protokoller sürecine 37 üniversie rektörünün üniversiteleri adına imza koyduğunu açıkladı.
“Hedef Türk Üniversiteleri Yanında 100 Dünya Üniversite İle Akademik İşbirliği”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından 25. yılında Türk Üniversiteleri yanında 100 dünya üniversitesi ile akademik işbirliği hedefi ile başlatılan süreç öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak müfredat, ortak proje ve araştırmaların yapılması yanında ortak yatırımı da kapsamakta.
“Yükseköğretimde Evrensel Değerlerin Oluşması Adına Büyük Atılım”

Girne Amerikan Üniversitesi Başkanlık Ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından başlatılan sürecin hazırlıklarının tamamlanması ve protokollerin oluşması sonrası 1 günde 37 Küresel Akademik İşbirliği anlaşmasının imzalandığına vurgu yapılırken “3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile GAÜ’nün dünya yükseköğretimine yön veren otoritesinin global hareketin dışında yüksek öğretimde evrensel değerlerin oluşması adına önemli bir süreci başlattığının altı çizildi.

Yükseköğretim’de evrensel hareket bilinci ve değerlerin oluşmasının önemine dikkat çekildiği açıklamada imzalana akademik işbirliği anlaşmalarının ülke ve Türkiye yükseköğretimi ve üniversitelerine de önemli açılım olanakları yarattığı beliritldi.