Üniversitemizin Rektörü Türkiye Şampiyonu Tenis Takımını Kabul Etti

Haberler

GAÜ'DEN

Üniversitemizin Rektörü Türkiye Şampiyonu Tenis Takımını Kabul Etti

Türkiye Üniversitelerarası Tenis Şampiyonu Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Erkek Tenis takımı GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından kabul edildi.

16 üniversite arasından namağlup şampiyon olan erkek tenis takımı antrenörü Yiğit Tan ve sporcular Can Yeşilada, Yahor Dubikoski, Pawel Zielinski ve Yousef Khurma Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından birer teşekkür plaketi verildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlük ofisinde gerçekleşen kabul ve ödül töreninde GAÜ Sağlık Spor ve Kültür Daire başkanı Türkay Akpınar ve GAÜ Spor Koordinatörü Muzaffer Doğgün de hazır bulundu.
ÖNER: “Ülke Sporu ve Tenisi İçin Önemli Bir Referans”

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlük ofisinde gerçekeleşen kabulde konuşan Prof. Dr. Yıldırım Öner, erkek tenis takımının zorlu rakipleri arasından namağlup Türkiye Şampiyonası olmasının ülke sporu ve tenisi için önemli bir referans olduğunu belirterek şampiyon takım antrenörü ve oyuncularına GAÜ adına birer teşekkür plaketi sundu. Girne Amerikan Üniversitesi erkek tenis takımının başarısının ülke ve üniversite adına guru verici olduğunu da ifade eden Öner, ulu önder Atatürk’ün “Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklı olanını severim” sözünü hatırlatarak üniversitelerin bu yönde sporcular yetiştiren merkezler olduğunu belirti.
AKPINAR : “Şampiyonluk ve Süper Lige Yükselme Başarısı Rastlantı Değil”

GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanı Türkay Akpınar ise kabulde yaptığı konuşmada GAÜ erkek ve bayan tenis takımlarının KKTC Üniversiteler Arası Tenis Turnuvasında da şampiyon olduğunu hatırlatarak Türkiye şampiyonluğu ve süper lige yükselmenin rastlantı olmadığını belirtti. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Spor Kompleksi ve Tenis kortlarında yoğun bir çalışma temposu ile takıma sezona hazırlandığını vurgulayan Akpınar, GAÜ’nün ülke sporu ve sporcularına sunduğu alt yapı imkanlarının dünya standartlarında olduğunun altını çizdi.
TAN : “Şampiyonluk GAÜ’nün Başarısı”

Yükseköğretim’de 25. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi’nin 29 spor branşında ulusal ve uluslararası müsabakalarda mücadele ettiği hatırlatan tenis takımı antrenörü Yiğit Tan ise 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve spor tesisleri ile GAÜ’nün ülke sporu ve sporcusunun hizmetinde olduğu belirterek Türkiye şampiyonluğunun GAÜ’nün başarısı olduğunu belirtti. Erkek tenis takımının elde ettiği başarının ülke tenisi için önemli bir adım olduğunu da sözlerine ekleyen Tan, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğüne destekleri için teşekkür etti.