Girne Turizm Festivalinde Haftasonu İndirim Şenliği Var

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Turizm Festivalinde Haftasonu İndirim Şenliği Var

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından ilk kez düzenlenen ve “Turizmin Yerel Halka Etkileri” konulu panel ile başlayan 1.Girne Turizm ve Kültür Festivalinde 16 Nisan 2011 Cumartesi günü Festival Korteji ve Ziya Rızkı caddesi indirim şenliği düzenleniyor.

Turizm sezonu öncesi her yıl geleneksel olarak düzenlenecek olan festivale Girne Belediyesi, bölge esnafı ve otelleri ile sivil toplum örgütleri destek veriyor. Festival ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 15-21 Nisan 2011 tarihleri arasında bir hafta devam edecek festivalin genelde ülke özelde Girne turizmine katkı sağlamak, turizm olgusunun önemine dikkat çekmek ve turizm ile ilgili sosyal duyarlılık ve farkındalık yaratmak ile festivali uluslararası boyuta taşımak amacıyla düzenlendiği belirtildi.
“İndirim Şenliği Öncesi Festival Korteji ve GAÜ UNION DAY Düzenlenecek”

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşen Turizmin Yerel Halka Etkisi konulu panel ile başlayan festivalde cumartesi günü Ziya Rızkı caddesi İndirim Şenliği düzenlenecek. Şenlik öncesinde karnaval ve GAÜ-Girne bütünleşme günü olarak GAU Union Day festival korteji Girne Turizm Parkından saat 14.00’te başlayarak Girne şehir merkezinde sona erecek. Karnaval havasında gerçekleşecek kortej içerisinde çeşitli gösteriler ve etkinlikler Girne halkı ile buluşacak.
“Ziya Rızkı Caddesi İndirim Şenliğinde Konserler, Yarışmalar ve Süprizler Halkımızı Bekliyor”

1. Girne Turizm ve Kültür Festivali ikinci gününde Ziya Rızkı caddesi İndirim Şenliği ile etkinlikler devam edecek. Ziya Rızkı Caddesi İndirim Şenliğinde ayrıca konserler, atölye çalışmaları, çeşitli yarışmalar ve süprizler Girnelileri bekliyor. Ziya Rızkı caddesi En İyi Vitrin Yarışması, En İyi Kokteyl Yarışması,En iyi Menü Yarışması yanında En İyi Eğlence Mekanı yarışması da düzenlenecek. GAÜ İç Mimarlık ve Turizm Otelcilik Konaklama bölümü öğrencilerinin oyları ile dereceye girenlerin belirleneceği yarışmalarda çeşitli hediyeler de dağıtılacak.