Taylandlı Öğrenciler ile Bilim İnsanları için GAÜ ve Kuzey Kıbrıs Büyük Firsat

Haberler

GAÜ'DEN

Taylandlı Öğrenciler ile Bilim İnsanları için GAÜ ve Kuzey Kıbrıs Büyük Firsat

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 26. yılında “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile İngiltere yerleşkesi Canterbury’nin ardından Asya Pasifik yerleşkesi Singapur’u açmaya hazırlandığı 2010-2011 akademik yılı içerisinde imzaladığı uluslararası akademik işbirliği anlaşmaları ile de Uzak Asya’da etkisini genişletiyor.

KKTC ve yükseköğretim yapısı ile üniversite sistemini 3 kıtaya yaydığı kampüsler ve uluslararası 112 üniversite ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmaları ile 25 yıldır dünyaya tanıtan GAÜ son olarak Uzak Asya’nın önemli üniversitelerinden Bangkok Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı. GAÜ adına Uluslararası Kampüsler Koordinatörü Başkan Yardımcısı Asım Vehbi’nin imza koyduğu anlaşma sonrasında Bangkok Üniversitesi Uluslararası Değişim ve Öğrenci Hizmetleri bölüm başkanı Dr. Hataitip Jiratun GAÜ Karmi Kampüs’ü ziyaret etti.
“Taylandlı Öğrenciler ile Bilim İnsanları İçin GAÜ ve Kuzey Kıbrıs Büyük Fırsat”

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sadık Ülker, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerrin Gürler ve Uluslararası Ofis Tanıtım Uzmanı Leyla Biçer ile görüşen Bangkok Üniversitesi Uluslararası Değişim ve Öğrenci Hizmetleri bölüm başkanı Dr. Hataitip Jiratun önemli açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs ile GAÜ’yü yakından tanıma fırsatı bulmaktan mutlu olduğunu belirten Jiratun, GAÜ ve Bangkok Üniversiteleri arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşmasının Taylandlı öğrenciler ve bilim insanlarına yükseköğretim adına büyük fırsatlar sunacağını ifade etti. Anlaşma ile Taylandlı öğrencilerin GAÜ’nün 3 kıtaya yayılan kampüslerinde yükseköğretimlerine devam etme şansını yakaladığını hatırlatan Jiratun öğrencilerin gelişimi ve küresel eğitim fırsatlarından yararlanmalarının bireysel gelişim ve üniversite eğitimi için önemine dikkat çekti.

GAÜ Karmi Kampüs’ün sunduğu imkanlar ile modern bir kampüs olduğunu da sözlerine ekleyen Jiratun, öğrenci ve akademisyen değişim program ile Kuzey Kıbrıs’a gelecek Taylandlı öğrenci ve bilim insanları adına GAÜ yetkililerine teşekkür etti.