21-25 Aralık Şehitler Haftası GAÜ’de Anıldı

21-25 Aralık Şehitler Haftası GAÜ’de Anıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 21-25 Aralık Şehitler haftası düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Tarih Kulübü ve Türkoloji Kulübünün katkıları ile gerçekleşen Kanlı Noel konulu anma töreni ile başlayan etkinlikler öğrencilerin düzenlediği şiir dinletisi ve Kanlı Noel konulu Homeland belgesel filmi ile devam etti.Törende konuşmacı olarak Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yıldırım ÖNER,Girne Amerikan Üniversitesi öğretim görevlisi Demiray DOĞASAL,Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç.Dr.Saadettin Yıldız ve Mücahitler Derneği üyelerinden Mehmet Şevket Merkan katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yıldırım Öner,yaptığı konuşmada Kanlı Noel hakkında öğrencilere bilgi vererek,Şehitler Haftasının 46.yıldönümünde şehitleri saygı ve şükranla andığını belirtti.Prof.Dr.Yıldırım ÖNER,günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Tarih ve Türkoloji Kulübü öğrenci ve hocalarına teşekkür ettiğini ifade etti.Kanlı Noel’de yaşanan olayların ayrıntılarının hafta boyunca Tarih hocaları tarafından anlatılacağını vurgulayan ÖNER,Mücadele ve Şehitler haftasını anma töreninin amacının da gençliği ve yeni nesilleri bilgilendirmek olduğuna değindi.

Konuk olarak katılan ,Mücahitler Derneği üyelerinden Mehmet Şevket MERKAN ise yaptığı konuşmada Kıbrıs’ta yaşanan mücadelenin son derece önemli ve özel olduğuna değinirken,Girne Amerikan Üniversitesinin düzenlediği anma töreninde gençlerle bulunmaktan ve duygularını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.