Ulu Önder Atatürk Ölümününü 72. Yılında GAÜ’de Anılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Ulu Önder Atatürk Ölümününü 72. Yılında GAÜ’de Anılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te Ulu Önder Atatürk ölümünün 72. Yılında düzenlenecek etkinlikler ile anılacak.

Rektörlük binası önünde Atatürk büstüne saat 08.45’te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak anma töreni Eğitim Fakültesi ve Türkoloji kulubü tarafından Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşecek şiir dinletisi, seminer, kısa film gösterimi, folklor gösterisi ve müzik dinletisi ile devam edecek.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner’in açılış konuşması ve 10 Kasım mesajı ile başlayacak Spectrum Hall’deki anma etkinliklerinde öğretim üyesi Demiray Doğasal günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapacak. Türkçe Öğretmenliği bölüm başkanı Doç.Dr. Nejat Sefercioğlu’nun “10 Kasım Duyguları” adlı şiirinin ardından Türkoloji Kulubü Türk Dünyası Kolu öğrencilerinden Dilara Sığak “Atatürk ve Bilim” konulu sunumu gerçekleştirecek.

Türkoloji Kulubü Şiir kolu tarafından okunacak şiirlerin ardından “Doğumundan Ölümüne Atatürk” konulu kısa film GAÜ sahnesinde gösterilecek.

Atatürk’ün sevdiği “Zeybek” oyunun oynanmasının ardından Türkoloji Kulubü müzik kolunu tarafından hazırlanan “Atatürk’ün Sevdiği Nağmeler” isimli müzik dinletisi ile anma töreni sona erecek.