Vatan Belgeseli Perşembe Günü GAÜ’de Gösterilecek

Haberler

GAÜ'DEN

Vatan Belgeseli Perşembe Günü GAÜ’de Gösterilecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde 11 Kasım 2010 Perşembe günü saat 11.00’de “Vatan” belgeseli gösterilecek. Yurtdışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Derneği (ATCA) tarafından çekilen belgesel halka açık ve ücretsiz olarak gösterilecek.

Kıbrıslıların hayatını ve Kıbrıs’ın tarihini değiştiren 1963-1974 arasındaki olayları konu alan belgesel toplumlararası çatışmalardan sonra Kıbrıslı Türklerin yaşamları üzerinde geçmişin korkularının geleceğe umutla bakabilmeleri üzerindeki olumsuz etkilerini de irdelemekte.

Ayrıca belgeselde Kıbrıslı Türklerin hayatları nasıl ve neden değişti ? Vatanları komşuları Kıbrıslı Rumlar tarafından ENOSİS uğruna nasıl tehdit edildi? Kıbrıslı Türkler geçmişte yaşadıkları korkuları üzerinden atabildi mi ve ilerleyebildi mi? gibi soruların cevapları da sorgulanmakta.

Yurtdışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Derneği (ATCA) nin Avustrulya’ya Kıbrıslı Türklerin göçünü anlatan “Dün ve Bugün” isimli kitap ve “Our Journey – Bizim Yolculuğumuz” isimli belgeselden sonra üçüncü projesi olan “Vatan” belgeseli ve dernekle ilgili detaylı bilgi www.atcanews.org veya www.turkishcypriots.com.au web adreslerinden alınabilecek.