Mimarlık Haftası Etkinlikleri “Kuzey Kıbrıs Mimarlığı Paneli” İle Bugün Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Mimarlık Haftası Etkinlikleri “Kuzey Kıbrıs Mimarlığı Paneli” İle Bugün Başlıyor

Dünya Mimarlık Haftası dolayısıyle her yıl Kıbrıs Türk Mimarlar Odası tarafından düzenlenen mimarlık haftası etkinlikleri bu yıl “Kuzey Kıbrıs Mimarisi” paneli ve “Ziya Tanalı 1965-2009” sergisi ile bugün başlıyor.
“Panel saat 18.00’de KTMMOB Birlik Konferans Salonunda”

Bu yılki etkinliklerin ana konularından olan Kıbrıs Mimarisi ile ilgili çeşitli sunumların yapılacağı haftada GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar fakültesi öğretim görevlisi Doç.Dr.Nesil Baytin yanında diğer üniversitelerden de uzmanlar konuşmacı olarak etkinliklere katılacak.

KTMMOB Birlik konferans salonunda saat 18.00’de düzenlenecek “Kuzey Kıbrıs Mimarisi” konulu panelle başlayacak olan Mimarlık Haftası Etkinlikleri boyunca GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Mimar Sinan ödüllü ünlü mimar Ziya Tanalı’nın Türkiye’yi gezen “Ziya Tanalı 1965-2009”sergisi Kıbrıs Türk mimarlık kamuoyu, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, Mimarlık öğrencileri tarafından gezilebilecek.
“Ziya Tanalı 1965-2009” Sergisi Kıbrıs Türk Kız İzci Örgütü Binasında Sergilenecek”

XI. Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisi Programında Sinan Ödülü’ne değer görülen ünlü mimar Ziya Tanalı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi eğitim kadrosunda bilgi ve birikimlerini 5 yıldan beridir GAÜ lisans ve yükseklisans öğrencileri ile paylaşıyor.. Ziya Tanalı Nisan 2008’de gerçekleştirilen XI. Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisi Programında Sinan Ödülü’ne değer görülmüştü. Tanalı’nın üretimlerinden oluşan sergi mimarlık kamuoyu ile mimarlık eğitimi alan öğrenciler için Kıbrıs Türk Kız İzci Birliğinin Çağlayan bölgesindeki örgüt binasında bugün saat 19.30’da yetkililer tarafından açılacak.

Ayrıca KTMMOB tarafından hafta dolayısıyla “Ziya Tanalı 1965-2009” sergisi açılışı sonrası Kıbrıs Türk Kız İzci Birliği örgüt binasında resepsiyon da verilecek.