Irak Yükseköğrenim Sistemine KKTC’den Yardım

Haberler

GAÜ'DEN

Irak Yükseköğrenim Sistemine KKTC’den Yardım

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni(KKTC) Yükseköğretim sistemi ve üniversitelerle ile ilgili asılsız iddialar gündemi meşgul ederken Irak Yükseköğretim Sistemi oluşumuna adanın ilk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) destek oluyor.

GAÜ yükseköğretim’de 25. yılını tamamladığı yeni akademik yıl öncesi 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve tecrübesi ile dünya ülkelerinin yükseköğretim yapılarının gelişmesine yardımcı oluyor.

Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı üst düzey bürokratlarından oluşan 13 kişilik heyet 19-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen kurs boyunca yükseköğretim sistemi ve çeşitli konularda GAÜ akademik kadroları tarafından eğitildi.

İki hafta boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni(KKTC) ve GAÜ’yü yakından tanıma fırsatı bulan grupa GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi tarafından sertifika verildi.

Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı üst düzey bürokratları tarafından, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile Uluslararası Öğrenciler ve Öğrenci Hizmetleri Direktörü Celal Sakka’ya teşekkür plaketi takdim ettiler.
Irak Yükseköğrenim Sistemi GAÜ’de Şekilleniyor

İki haftalık eğitim süreçleri boyunca Girne Amerikan Üniversitesi tarafından gördükleri ilgi ve kalitenin üst düzeyde olduğunu vurgulayan grup “Teknopark’ın geleceğe yön veren bilimsel çalışmaların ve projelerin yapılacağı yer olduğuna inandıklarını söylediler.

Sürekli eğitim merkezinin sunduğu imkanların en üst düzeyde olduğunu belirten Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı üst düzey bürokratları değişim programı çercevesinde Iraklı öğrencilerin öğrenimlerini burada yapacak olmasından dolayı heycanlandıklarını ifade ettiler.
Yükseköğrenim Üst Düzey Yetkilileri GAÜ’ye Hayran Kaldı

Girne Amerikan Üniversitesinin kıtalararası bir üniversite olduğu için İngiltere, Amerika, Singapur gibi değişik kültürlere sahip olan kampüslerde okuma imkanı ve geniş burs olanaklarıyla beraber çok iyi ve kaliteli bir tercih olacağının altını çizdiler.

GAÜ Salonlarının en yeni teklonojiyle donatılmış olması ileride Iraklı akedemisyenlerin mekanı olacağını bildiren grup “Yakın zamanda çalıştaylar, sempozyumlar ve konferanslar GAÜ himayesinde düzenlenecek” dediler.

Spor alanında ki sportif ve kültürel alt yapımısının çok kaliteli olduğunu dikkat çeken grup bundan sonra Irak Spor Kulüpleri ile GAÜ arasında spor alanında bir çok projeye girebileceğini belirtti.

GAÜ’nün herkese hitap edebilecek geniş yelpazeye ulaşabilecek burs imkanının olması Iraklı öğrencilerin çok ilgisini çekti.