Denizcilik Eğitiminde Yeni Dönem

Haberler

GAÜ'DEN

Denizcilik Eğitiminde Yeni Dönem

GAÜ Yüzen Üniversite Projesini Uygulamaya Hazırlanıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yükseokulu Güverte bölümü YÖK ve YÖDAK onayının ardındanT.C. Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Müdürlüğünden deniz adamı yetiştirme sertifikası alarak bölgedeki en iddialı denizcilik yüksekokulu olma yönünde ilerliyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Denizcilik alanında alınmış olan başarılarına ek olarak projeleri arasında bulunan “Yüzen Üniversite” projesine emin adımlarla ilerlendiğini belirtilerek, önümüzdeki aylarda teslim alınacak olan uygulama ve eğitim gemisi ile birlikte projenin hayata geçirileceği vurgulandı. Ayrıca projenin hayata geçmesi ile birlikte denizcilik dünyasına daha nitelikli deniz adamlarının yetiştirileceği belirtildi.

TC Ulaştırma Bakanlığından GAÜ DenizcilikYüksekokulu Tam Yetkili

Konuylailgili GAÜ’den yapılan açıklamada 4 yıllık lisans eğitimlerine devameden öğrencilerin uluslararasısular ve denizlerdekı talararası stajlarına devamettiğinin altını çizilerek GAÜ’nün deniz adamı yetiştirmede tam yetkili olduğu T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UBAK) Deniz ve İç Sular Müdürlüğünün resmi web sitesi https://atlantis.denizcilik.gov.tr ‘den duyurulduğu vurgulandı.

Yüksek okul bünyesindeki bölümlerin küresel dünyanın yükselen stratejik mesleklerini öğrenci adaylarına sunduğuna dikkat çekilen açıklamada GAÜ diplomasının Türkiye Cumhuriyeti Denizcilik Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı tarafından tanındığı ve onaylanmasının denizcilik diplomasına sahip olan mezunların dünyanın her yerinde kariyerlerine başlayabileceklerinin göstergesi olduğui fade edildi.

3 Simülatör, EğitimHavuzuve 2 İstasyonKKTC’deHizmeteBaşlıyor

Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesinde yer alan Gemicilik, Seyir ve İlkyardım laboratuvarları yanında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs TechnoPark içerisinde 120 m2 alana montajı yapılan köprüüstü, GMDSS ve Sıvı yük elleçleme simülatörleri, yangın ve ileri yangın istasyonu ile açık havada kurulan Denizde Güvenlik eğitim tesisi ve eğitim havuzunun denizcilik eğitiminde önemli bir fark yaratacağının vurgulandığı açıklamada denizcilik eğitiminde yeni dönemi başlatacak “Yüzen Üniversite” projesininöğrenci gelişimi yanında bir deniz ülkesi olan KKTC’ye önemli katkılar yapacağı da belirtildi.