Doç. Dr. Neriman Saygılı: Sosyal Medya Modern Hayatın Her Alanını Olumlu ve Olumsuz Etkiliyor

Haberler

GAÜ'DEN

Doç. Dr. Neriman Saygılı: Sosyal Medya Modern Hayatın Her Alanını Olumlu ve Olumsuz Etkiliyor

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sosyal Medya Sempozyumunun açılış konuşması KKTC Başbakanı İrsen Küçük tarafından yapılacak. Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in katılacağı sempozyum 25 Nisan 2013 Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak.

KKTC, Türkiye, İspanya, İtalya, Gürcistan ve Kazakistan’dan 50’’ye yakın bilim insanının katılacağı sempozyum 25-26 Nisan 2013 tarihlerinde Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde gerçekleşecek.

Doç. Dr. Saygılı : “ Sosyal Medya Bugün Hayatımıza Yön Veriyor”

Sempozyum oturumlarının açılış konuşmasının İtalya Bologna Üniversitesi'nden Doc. Dr. Giovanna Cosenza tarafından yapılacak etkinlik halka açık olarak düzenlenecek ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacağı bildirilirken, konuyla ilgli GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doc. Dr. Neriman Saygılı yaptığı açıklamada, Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği sempozyumun 25-26 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenleneceğini belirtirken, dış ülkelerden ve KKTC'den çok sayıda katılımcının bildiri sunacağını vurguladı.

Saygılı, herkesin bugün hayatının bir parçası haline gelmiş olan, verdiği bilgilerle teknolojinin hızını, aktarımını ya da pazarlamadaki izlerini, yerini izleyebildiğimiz sosyal medya olduğuna dikkat çekerek konuyla ilgli 6 başlık altında oturumlar düzenleneceğini belirtti. Sempozyumda, derin araştırmalar, gençler ve aileler üzerindeki tüm değerlerin irdeleneceğini ifade eden Saygılı, sosyal medyanın artık hayatımızın her alanında bulunduğunu vurguladı.Ayrıca Sempozyumun konuyla ilgili bilim insanlarını ve kanaat önderlerini ağırlamasıyla, ülke tanıtımına önemli katkı sağlayacağının da altını çizen Saygılı, Yeni Medya Yeni Özgürlükler Yeni Tehditler Sosyal Medya çağında İletişim ana teması ile bu yıl 2.ncisi düzenlenen Uluslararası Sosyal Medya Sempozyumunda Sosyal Medya ve Pazarlama, Bir Tüketim Biçimi Olarak Sosyal Medya, Uluslararası Politika ve Sosyal Medya, Özgürlüklere Bir Tehtit Olarak Sosyal Medya, Yeni Bir Denetleme Biçimi Olarak Sosyal Medya, Sosyal Medyanın Psikolojik ve Sosyolojik Hayat(lar)ımıza Yansımaları, Eğitim ve Sosyal Medya; Eğitimde Yeni Bir Çağ Mı?, Gazetecilik ve Sosyal Medya / Sosyal Medya ve Gazetecilik, Edebiyatın “Evrimi”mi? Basılı Edebiyattan Hiper Edebiyata, Medya ve Teknoloji konu başlıklarında düzenlenecek oturumlarda 50 bilimsel bildirinin sunulacağını belirtti.

GAÜ, Sosyal Medya Sempozyumuna Gösterge Biliminin Önemli Otoritelerinden Bologna Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Giovanna Cosenza Katılıyor

Doç. Dr. Giovanna Cosenza, lisans eğitimini felsefe üzerine tamamladıktan sonra, doktorasını Bologna Üniversitesi'nde Umberto Eco'nun yönetiminde almış olup, şu anda Bologna Ünversitesi, Felsefe ve İletişim Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bölümde verdiği dersler arasında "göstergebilim ve yeni medyanın göstergebilimi," "tüketim ve göstergebilim" bulunmakta.

Doç. Dr. Cosenza, göstergebilim konusunda büyük bir öneme sahip olup, 1971 yılında Umberto Eco'nun gayretleri ile yayın hayatına başlayan Versus dergisi yanında, yurtiçi ve yurtdışında birçok akademik yayın yapmıştır.

Yazdığı kitaplar arasında, Siyasi İletişimin Göstergebilimi (2007), Yeni Medyanın Göstergebilimi (2010), SpotPolitik: Neden Bir Klik İletişim Değildir (2012) bulunmaktadır. Bunun yanında, Doç. Dr. Cosenza, İtalyanca olan blog sitesi DIS. AMB. IGUANDO'da İtalya'daki güncel sosyal ve siyasi gelişmeler üzerine yazılar yazmakta olup, bazı merkezlere danışmanlık hizmeti de vermektedir.

Uluslararası Sosyal Medya sempozyumu ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.edu.trweb adresi veya 650 20 00 – 1165 no’lu telefondan Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Halkla İlişiler ve Etkinlik Koordinatörlüğünden ulaşılabilecek.