SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU

KKTC’DE ZORUNLU STAJ (YAZ STAJI) YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

KKTC Sağlık Bakanlığından yaz stajı için kontenjan talep edilmesi ve staj programı yapılabilmesi için KKTC’ de yaz stajı yapacak öğrenci sayılarının belirlenmesi gerekmektedir.

Bu amaçla; KKTC’de yaz stajı yapmak isteyen öğrenciler aşağıdaki formu eksiksiz doldurarak en geç 27 Mayıs 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar danışman hocalara elden teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan veya mail yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

KKTC’ de yaz stajı Sağlık bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde yapılacaktır (Nalbantoğlu ve Halil Akçiçek).

Muhtemel staj başlangıç tarihi 4 Temmuz 2022

KKTC Sağlık bakanlığının yeterli kontenjan vermemesi durumunda stajyer öğrenci seçimi aşağıdaki şekilde olacaktır.

1. KKTC vatandaşı öğrenciler
  2. Çifte vatandaş olup KKTC de ikamet eden öğrenciler
  3. TC vatandaşı olan öğrencilerden ailesi KKTC de ikamet edenler
  4. Diğer TC vatandaşı öğrenciler

• Staj haftanın 5 günü olacak şekilde yapılacaktır.
  • Öğrenciler staja kendi imkanları ile gidip gelecekler.
  • Son 1(bir) yıl içerisinde alınmış sağlık raporu ve staj ücreti ödemek zorunludur.

STAJ TALEP FORMU EKTEDİR.

KKTC yaz Staj başvuru duyurusu.docx