TURİZM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İŞLETME PROGRMALARINA AB’DEN SONRA BİR ONAY DA ABD’DEN

GAÜ İŞLETME PROGRMALARINA AB’DEN SONRA BİR ONAY DA ABD’DEN

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)Uluslararası İşletme Eğitimi Asamblesi (IACBE - International Assembly for Collegiate Business Education) tarafından İşletme önlisans, lisans ve yükseklisans akademik programlarına ilk defa 2002 yılında aldığı akreditasyonu şimdi 2018 yılına kadar yeniledi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde gerçekleşen 3 günlük denetleme ve akreditasyon toplantısı sonunda GAÜ İşletme önlisans, lisans ve yükseklisans programları IACBE onayını yeniden alırken toplantıda üç profesörden oluşan uzman ekip ile yeralan IACBE heyeti yanında GAÜ adına Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Olgun Çiçek ve Doç. Dr. Zafer Ağdelen, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Vekili ve İşletme bölüm başkanı Doç. Dr. Serdar Saydam, İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Altay ile Akreditasyonlar Koordinatörü Elif Zorlu Öcalhazır bulundu.

Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Alanında 4 Önlisans 7 Lisans 6 Yükseklisans Programı IACBE Onayı Aldı

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamadaİşletme eğitimi alanında dünyanın önde gelen akreditasyon ve denetleme kurumlarından IACBE’nin (International Assembly for Collegiate Business Education) Amerika Birleşik Devletleri’nin Missouri eyaleti Kansas City şehrindeNisan 2012’de gerçekleşen yıllıktoplantısına GAÜ’nün tam üye statüsü ile katıldığı hatırlatılırken IACBE tam üyeliği denkliğinin öğrenci gelişimine katkıları yanında Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve üniversiteleri adına önemli bir statü ve referans olduğuna dikkat çekildi.

ABD ve AB Resmi Akraditasyon Kurumlarından Birlikte Alınan Onay Kuzey Kıbrıs ve Türk Üniversiteleri Arasında Sadece Girne Amerikan Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesinde

Amerika Birleşik Devletleri’nin Yükseköğretim ve Akreditasyon Kurulu CHEA tarafından tanınanIACBE’nin sloganı ’Uluslararası İşletme Eğitiminde Mükemmeliyeti Teşvik’ etmek olurken kuruluş amacı ve hedeflerinin yükseköğretim’de ve özellikle Uluslararası İşletme eğitiminde güvenirlik, kalite ve ortak müfredat ile dünya genelinde akredite ve geçerli olma ana konularında denetleyici ve yönlendirci olmak yanında eğitimin kalitesini artıracak kararlar almak olduğunun ifade edildiği açıklamada IACBE denetimlerinin üniversitenin yurtdışı kampüsleri, uluslararası akademik işbirliği anlaşmaları, bilimsel üretimleri, akademik kadrosu, akademik programları, sektörel güçler ile ilişkileri ve fiziki altyapısı ile teknoloji odaklı yükseköğretim sistemlerinin incelendiği vurgulandı.

2 yıllık önlisans programları Bankacılık ve Sigortacılık, Pazarlama, Muhasebe ve İşletme, 4 yıllık lisans programları Bankacılık ve Finans, Pazarlama, Muhasebe, MIS, İşletme, Uluslararası İşletme, Ekonomi ve yükseklisans programlarından Finans Yönetimi, Pazarlama, MIS, İşletme, Uluslararası İşletme ve Ekonomi bölümlerinin IACBE denklik ve onayına değer görülmesinin GAÜ’nün İşletme eğitimindeki farkını ortaya koyduğunun da altının çizildiği açıklamada geçtiğimiz aylarda Avupa Birliği (AB) İşletme Eğitimi Denetleme resmi kurumlarından ECBE tarafından verilen akreditasyon ile Girne Amerikan Üniversitesi İşletme programlarının ABD ve Avrupa Birliği’nin resmi akreditasyon kurumları tarafından onaylanmasının Kuzey Kıbrıs ve Türk üniversiteleri arasında ilk olduğu vurgulandı.