TURİZM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Hüseyin Bozdağlar, Gastronomi ve Turizm Yaşam Biçimidir

Hüseyin Bozdağlar, Gastronomi ve Turizm Yaşam Biçimidir

Girne Amerikan Üniversitesi,  Turizm ve Konaklama Yüksekokulu,  LYS Sonuçlarının doğrultusunda kendi misyonu dahilinde,  alan tercihi yapacak öğrencilere yönelik tavsiyeler içeren bir bildiri yayınladı.  Bildiride; Ulusal ve uluslararası turizmin çekim noktalarından biri olan Girne Kenti’nde yeralan GAÜ Kampüsü’nde, Türkiye,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve diğer ülkelerden gelen öğrencileri ile uluslararası özellik kazanmış olan, turizm ve gastronomi alanında yapılan yüksek eğitimin,  aynı zamanda yaşam biçimlendirme eğitimi olduğu hatırlatıldı.


Turizm ve Konaklama Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hüseyin Bozdağlar  tarafından kaleme alınan bildiride şu ifadeler yer aldı;


“Meslek seçerek yaşamlarının belki en önemli kararını almak üzere olan, Sevgili Genç Arkadaşlarım;


 Turizm bir yaşam tarzıdır. Turizm aynı anda küresel bir harekettir. Bu devinime,  karakteri uyan herkesi davet ediyorum.  Mutfak bilimlerinin sanatı, Gastronomi de aslında bir yaşam tarzı. Öğrencilerimiz için  mutfak  sevgidir. Mutfakta olmayı sevdikleri  için, orada olmayı tüm yaşamları boyunca tercih ettiler. Böylece,  Her iki devinim de karakterlerinin bir parçası olmuş durumda. ‘Yaşarken, öğrenmek, öğrenirken yaşamak’  denilen şey de aslında bundan ibarettir.


Kuzey Kıbrıs’ta, 30 yılı aşkın süredir nitelikli yüksek eğitimi benimsemiş bir kurum olan GAÜ`nün güzide ve önemli bir yüksekokulu olan ‘Turizm ve Konaklama Yüksekokulu’,  aynı zamanda yaşam biçiminiz haline dönüşeceğini umduğumuz iki bölüm halinde akademik hayatınıza yön verecektir. 


“Turizm ve Konaklama  ile  Mutfak Sanatları”  bölümlerimizde altyapı açısından, öğrencilerimize sunulan uygulama olanakları bakımından oldukça prestijli durumdayız.  Bu tesisler sayesinde, öğrencilerimiz mezun olduklarında ‘ne yapmak istedikleri’ soruları karşısında,  yüksek hakimiyet gösterecek durumda olacaklardır. Tercihlerinizi oluştururken,  bu ve benzeri kriterleri gözönünde bulundurmanız gerekecektir. 


Üniversitemizin özvarlığına ait; Kuzey Kıbrıs’ın en donanımlı otellerinden biri, GAÜ Kampüsü içerisinde yeralan uygulama mutfakları, ve diğer sosyal tesislerimiz ile profesyonel yaşamın tüm gerekliliklerini öğrencilerimize bir simulasyon halinde değil, gerçek halini sunuyor ve nasıl olması gerektiğini öğretiyoruz.Öğrencilerimizin kazandığı başarılar sonrasında da,  verdiğimiz eğitimin karşılığını aldığımızı hissediyoruz. Güçlü bir akademik kadromuz var.  Ulusal ve Uluslararası platformlarda  İyi neticeler alıyoruz. 


Özellikle gastronomi  bölümüzde, ilk eğitim yılından sonra; yoğunlukla öğrencimizi uygulama mutfaklarına yöneltiyoruz.  Turizm ve Konaklama Bölümü Öğrencilerimiz de Girne Kenti’nin turistik potansiyelinden en yüksek oranda yararlanma imkanı buluyorlar.  Öğrencilerimiz sektör otellerde, stajlarını çeşitlendirebiliyorlar. Mecburi staj sonrası, çalışma hayatlarının iyi pozisyonlarda devam ettiğini sevinç ile gözlemliyoruz.  


Sizleri de; Girne gibi bir turizm kentinde, ayrıcalıklı bir kampüste, hayallerinizin gerçek olacağı uluslararası kalitede bir eğitim yaşamına, başarı dileklerim ile davet ediyorum.”