ECZACILIK FAKÜLTESİ

35 yıllık geçmişi olan Girne Amerikan Üniversitesi kurulduğundan bu yana güçlü akademisyen kadrosuyla ulusal ve uluslararası alanda saygın bir kurum olarak K.K.T.C’nin sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim yönlerinden gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Duyurular

GAÜ'DEN

DÜNYA ECZ GÜNÜ'2023 - Türkçe

DÜNYA ECZ GÜNÜ'2023 - Türkçe

DÜNYA ECZACILAR GÜNÜ 2023

 

 

 

Bütün ülkelerde; her yıl, 25 Eylül tarihi “Dünya Eczacılar Günü” olarak kutlanmaktadır. 

 

Dünya Eczacılar Günü kutlaması; mesleğin her alanındaki Eczacıları ve Eczacı Bilim İnsanlarını kapsamaktadır. Küresel ölçekte, Eczacılık Mesleği 4.000.000 kişilik bir “Aile”dir.

 

Dünya Eczacılar Günü, FIP (Uluslararası Eczacılık Federasyonu) tarafından 2009 yılından beri kutlanmaktadır. Bu Gün’ün temel amacı, Eczacıların “Sağlığın İyileştirilmesi”ne olan çok önemli katkılarının altının çizilmesidir. Söz konusu katkılar; Güvenli, Etkili ve Maliyet-Etkili İlaç Tedavisi’nin yanı sıra, Sağlığın Geliştirilmesi’ne de odaklıdır.

 

Bu yıl; GAU Eczacılık Fakültesi’nin “Dünya Eczacılar Günü Tema’sı” şudur:

 

“ ‘10 YILDIZLI ECZACI’ KAVRAMININ ÖTESİNE ERİŞMEK” 

 

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından 2014 yılında belirlenmiş olan “7 Yıldızlı Eczacı” Kavramı’nın geliştirilmiş uzantısı olan “10 Yıldızlı Eczacı”, şu “Roller”i tanımlamaktadır: 

 

Farmasötik Bakım Sunan, Araştırmacı, Yönetici, İletişimci, Lider, Yaşam Boyu Öğrenen, Karar Verici, Girişimci, Eğitici, Yapıcı Değişim Unsuru. 

 

“ ‘10 YILDIZLI ECZACI’ KAVRAMININ ÖTESİNE ERİŞMEK” Tema’sı; ECZACILAR İÇİN YENİ ROLLERİ VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ, ECZACILARIN GÜNCELLENMİŞ - GELİŞTİRİLMİŞ YETKİNLİKLER ÇERÇEVESİNİ, İLERİ DÜZEY ECZACILIK UYGULAMALARI SPEKTRUMUNU ve DEĞER YARATAN ECZACILIK HİZMETLERİNİ vurgulamaktadır.

 

Bu Tema’nın Yapıtaşları; “KOGNİTİF (BİLİŞSEL) ECZACILIK HİZMETLERİ, SAĞLIK HİZMETLERİNDE TAKIM ÇALIŞMASINA PROAKTİF KATKI, SAĞLIK ÇIKTI KAZANIMLARINA KANIT ESASLI ETKİ ve ECZACILIK UYGULAMALARINDA İNOVASYON TABANLI GİRİŞİMCİLİK”tir. 

 

ECZACILIK MESLEĞİ’NİN GELECEĞİNİ TASARLAYAN BU YAPITAŞLARI, GAU ECZACILIK FAKÜLTESİ’NİN DEĞERLERİ’Nİ VE MİSYONU’NU DA BİÇİMLENDİRMEKTEDİR.  

 

Öğrenci Eczacılarımız’ı gelecekteki profesyonel rollerine - yükümlülüklerine hazırlamak ve kendilerini güçlendirmek üzere; GAU Eczacılık Fakültesi’ndeki Eğitim Programı, bu Yapıtaşları ile uyumlu biçimde sürekli güncellenmektedir.   

 

 

GAU ECZACILIK AİLESİ