HAVACILIK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

AKPINAR EĞİTİM VAKFI’NDAN PİLOT OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE

EK YERLEŞTİRMELERDE, GAÜ PİLOTAJ BÖLÜMÜNÜ İLK 3 TERCİHİNDE YAZAN ADAYLARA; ATPL ÜCRETLERİNDE, AKPINAR EĞİTİM VAKFI’NDAN %25 BURS İMKANI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Akpınar Eğitim Vakfı tarafından ek yerleştirmelerde, GAÜ Pilotaj bölümünü ilk 3 tercihinde bulunduran adaylara %25 burs imkanı sağlıyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Üniversite Ek Yerleştirmelerinde, GAÜ Pilotaj bölümünü ilk 3 tercihinde yazan adaylara, hem üniversite eğitimine, hemde ATPL ücretine Akpınar Eğitim Vakfı tarafından %25 burs sağlanacağı belirtildi. Verilecek olan bursun, bursuz kontenjanlarda geçerli olduğu ifade edilen açıklamada, adayların bursu kazanabilmeleri için ilgili GAÜ bölümünü ilk 3 tercihi arasında bulundurmasının yeterli olduğu vurgulandı. Ayrıca, aday öğrencilerin diğer burs imkanları ve detaylı bilgi için, 0850 650 2000 numaralı telefona ulaşabilecekleri bildirildi.  

GAÜ Pilotaj Bölümü, Türkiye Çapında, En İyiler Arasında!

GAÜ Havacılık Yüksek Okulu ve Uluslararası Havacılık Akademisi (UHA), geçtiğimiz aylarada Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’den aldığı tam yetki ile, mevcut uçuş ve yetki belgelerine ek olarak;  CPL (Ticari Pilot Lisansı), IR (aletli uçuş yetkisi), IRI (öğretmen eğitimi) yetkilerini de ekledi. KKTC`de pilotaj eğitiminde bu yetkilere sahip tek üniversite olan GAÜ, Türkiye çapında ise en iyiler arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamda bulunan GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları, GAÜ Pilotaj bölümü ve GAÜ Uluslararası Havacılık Akademisi olarak, artan öğrenci sayısı nedeniyle, uçak filosunu artırmak için gerekli işlemleri başlattıklarını belirterek, almış oldukları yeni yetkiler ile birlikte bu sayının dahada artacağını söyledi. Muhtaroğulları, en kısa zamanda Kıbrıs uçuşlarını da başlatmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, bir çok alanda olduğu gibi, havacılık alanında da GAÜ olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyleyerek, “Gelişmelerin GAÜ ailemize hayırlı olmasını diler, ekibime ve öğrencilerimize güzel uçuşlar dilerim” dedi.

Muhtaroğulları ayrıca, GAÜ bünyesinde, İstanbul’da hizmet veren GAÜ Uluslararası Havacılık Akademisi ve GAÜ Pilotaj Bölümünün, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden onaylı; Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesine sahip (ATO – Approved Training Organization), KKTC merkezli ve onaylı, ilk uçuş okulu ünvanınına sahip olduklarını ve şuanda bünyelerinde 2 adet DA 20, 2 adet DA 40, 1 Adet Cessna 172 bunluğunu yineledi.