HAVACILIK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ PİLOTAJ ÖĞRENCİLERİ, YENİ DÖNEM UÇUŞ EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

KKTC’de ilk kez geçerli PPL lisansını veren Girne Amerikan Üniversitesi, Havacılık  Yüksek Okulu Pilotaj bölümü Öğrencileri; “PPL- Private Pilot Licence” lisansını alan öğrenciler 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi PIC uçuşlarını, GAÜ Uluslararası Havacılık Akademisi bünyesinde Çorlu’da gerçekleştiriyorlar.

GAÜ PİLOTAJ ÖĞRENCİLERİNİN UÇUŞ HEYECANI BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksek Okulu’na ait Kanada Yapımı DA-20 Eğitim Uçakları’nın konuşlu bulunduğu Çorlu Havaalanı’nda;  PIC  (pilot in command ) adıyla bilinen ve uçuş esnasında herhangi bir hava taşıtının (kokpit içinden) idaresinden ve emniyetinden öncelikli olarak sorumlu pilot eğitimi olarak adlandırılan eğitimler 75 saatlik uçuş süresini kapsıyor.Bu aşamada GAÜ öğrencileri eğitmenleri ile beraber gerçekleştirdikleri uçuşlarda tüm görev ve sorumlulukları üstlenip , bir sonraki lisansı almak adına eğitimlerine devam ediyorlar.

GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Kaptan Pilot Mehmet Muhtaroğulları,;Öğrencilerinin bu önemli aşamadaki heyecanlarını,  kendilerinin de yaşadığını belirterek, “Bugün yine Girne Amerikan Üniversitesi olarak gururlu bir günümüzü yaşıyoruz. GAÜ olarak İstanbul’da açtığımız uçuş okulumuz Uluslararası Havacılık Akademimizde, pilotaj öğrencileerimizin uçuşlarını başlattık. Öğrencilerimize başarılı uçuşlar dilerim.Girne Kampüsü’müzde gerçekleştirdiğimiz başarılı yer eğitimlerinin ardından, uçuş eğitimlerimizi gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Havacılık Akademisi bünyesinde, İstanbul-Çorlu ayağında da öğrencilerimizin çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Pilotaj öğrencilerimiz, 75 saat uçuş saati ile eğitimlerini tamamladıktan sonra “CPL” Lisansını almaya hak kazanmış olacaklardır” dedi.

Bunun yanında eğitimler kadar , eğitim kadrosunun da çok önemli olduğuna değinen Havacılık Yüksekokul Müdürü Mehmet Muhtaroğulları,Girne Amerikan Üniversitesi’nin 50.yılına doğru ilerleyen eğitimdeki tecrübe ve bilgisini, her fakülteye aktardıklarını ve bu anlamda eğitim kadrosu yanında öğrencilerin seçkin eğitmenlerden aldıkları dersler ile geleceklerine yürüdüklerini ifade etti.