HAVACILIK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜSEM'DEN DGS, ALES VE KPSS’YE HAZIRLIK KURSLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM), tarafından, DGS sayısal, ALES sayısal ve KPSS Genel Yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler için, hazırlık kurslarının kayıtları başladı.

Konuyla ilgili GAÜSEM’den yapılan açıklamada, eğtimin programının amacı ve işleyiş tarzının, DGS sayısal, ALES Sayısal ve KPSS Genel Yetenek sınavlarında çıkmış soruların mantığının verilerek, sınavada yüksek başarı yakalama şansıyla birlikte, kurslar bünyesinde konu anlatımları ve denem sınavlarının yapılacağı bildirildi. Kayıt olan öğrenci sayısına ve seviyeleirne göre sınıfların belirleneceği ifade edilen açıklmada, derslerin seviyelere göre işleneceği vurgulandı. Eğitim iiçeri ile ilgili yapılan açıklamada ise, temel matematiksel işlemler, matematiksel ilişkilerden yararlanma; tekil, ikili, ve üçlü problemler ve geometri gibi başlıklar altında yer alan soru alanlarını içereceği belirtildi. Adayların; sıralama, çözümlemei analiz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibibecerilerini ölçmeye yönelik sorulardan derlemeler yapılarak, ileri düşünme becerilerinin arttırılmasının hedeflendiği vurgulandı.

GAÜ-SEM’in “DGS, ALES, KPSS” Hazırlık Kurslarının 72 saat süreceği belirtilen açıklamada, ayrıntılı bilgi için www.gau.edu.tr - www.gausem.org  web adreslerinden veya 0392 650 2000 no’lu telefon üzerinden 1224’den ulaşılabileceği bildirildi.