Dünya Kadınlar Gününde GAÜ’den Anlamlı Etkinlik

Haberler

GAÜ'DEN

Dünya Kadınlar Gününde GAÜ’den Anlamlı Etkinlik

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi, Dünya Kadınlar Günü bünyesinde “Kadın Olmak ve Kadın Doğmak” konulu panel düzenledi.

2012-2013 bahar dönemi Akademik etkinlikler kapsamında gerçekleşen panel’in moderetörlüğünü GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd. Doc. Dr. Tutku Akter yaparken konuşmacı olarak, GAÜ öğretim görevlilerinden Ayşe şat Muhtaroğulları, Nazif Fuat ve Eliz Volkan katıldı. GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Doçent Doktor Süleyman Davut Göker, panelde kadınların günümüzde yaşadığı sorunların ele alınacağını belirttirken, panelin moderatörlüğünü yapan GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim görevlisi Yardımcı Doçant Doktor Tutku Akter ise kadınlar gününün sadece, kadın hakları değil, tüm emekçilerin hakları açısından ele alınması ve bu sorunların her gün gündemde tutulması gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim görevlileri Nazif Fuat ve Eliz Volkan’ın konuşmacı olduğu “ Kadın Doğmak ve Kadın Olmak “konulu panelinde kadınların günümüzde yaşadığı sorunlar, kadına verilen değer ve kadın önyargısı konularını ele alındı.

Panel sonrasında konuşmacılara çiçek taktim edilirken, GAÜ Millenium sergi alanında düzenlenen “Kadın” temalı fotoğraf sergisi gezildi.