Kontenjanları En Fazla Dolan GAÜ Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

Kontenjanları En Fazla Dolan GAÜ Oldu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada KKTC üniversitelerine Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre 3 bin 940 öğrenci yerleşmeye hak kazandı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) önlisans ve lisans programları için ayrılan 1706 önlisans ile 15 bin 356’sı lisans olmak üzere toplam 17 bin 062 kontenjandan LYS sonuçlarına göre 3 bin 940 tanesi doldu.
“Kontenjanları en fazla dolan GAÜ en az dolan LAÜ oldu.”

KKTC üniversitelerinde toplam 13 bin 122 kontenjan boş kalırken üniversiteler arasında ortalama yüzde 30 doluluk oranı ile kontenjanları en fazla dolan üniversite GAÜ oldu. Geçtiğimiz yıl GAÜ’yü tercih eden öğrenci sayısının bu yıl iki katına çıktığını açıklayan yetkililer yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan GAÜ’nün üniversiteler ve bilişim adası Kuzey Kıbrıs’ın yükseköğretim ve üniversite sisteminin kalitesi ile eğitimde öğrenci memnuniyetini artıracak atılımlara ve projelere imza atmaya devam edeceğini vurguladılar.