Milli Mücadele Ve Şehitler Haftası GAÜ’de Anıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Milli Mücadele Ve Şehitler Haftası GAÜ’de Anıldı

GAÜ Tarih Kulübü ve Türkoloji Kulübünün katkıları ile gerçekleşen “Kanlı Noel” konulu anma töreni ile başlayan etkinlikler öğrencilerin düzenlediği şiir dinletisi ve slayt gösterileri ile devam etti. Törene konuşmacı olarak GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız, TMT Yönetim Kurulu üyesi Celal BAYAR ve Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Girne Şube Başkanı Metin FAHRİOĞLU katıldı.

GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız, yaptığı konuşmada Kanlı Noel hakkında öğrencilere bilgi vererek, Şehitler Haftasının 48.yıldönümünde şehitleri saygı ve şükranla andığını belirtti. Fahrioğlu yaptığı konuşmasında, günün anlam ve önemini belirterek Tarih ve Türkoloji Kulübü öğrenci ve hocalarına teşekkür etti. Kayıp Otobüs olayındaki yaşananlardan bahseden Fahrioğlu, Mücadele ve Şehitler haftasını anma töreninin amacının da gençliği ve yeni nesilleri bilgilendirmek olduğuna değindi.

Törenin sonunda katılımlarından dolayı Celal bayar ve Metin Fahrioğlu’na teşekkür plaketleri GAÜ Sağlık Spor Kültür Daire başkanı Türkay AKPINAR ve GAÜ Eğitim fakültesi Dekanı Doc. Dr. Saadettin Yıldız tarafından taktim edildi.