Öğrencilere Yayın Yüksek Kurulu Anlatıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Öğrencilere Yayın Yüksek Kurulu Anlatıldı

Gine Amerikan Üniversitesi, İletişim Fakültesinin daveti üzerine Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Olgun Üstün, kurulun amacı, çalışmaları,görev ve sorumluluklarını içeren bir seminer verdi.
Üstün, “Hedefimiz,sayısal yayıncılığa 2014 yılında geçis ve yeni yasa” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi Milenyum Sanato Kongre Merkezinde İletişim Fakültesi öğrencilerine verilen seminerde YYK başkanı Olgun Üstün, Yayın yüksek Kurulun kuruluşundan bugüne geçirdiği evreler yanında faaliyetleri,yayın ilkeleri,denetim şekilleri,yayın ihlallerine karşı müeyyideleri,lisans tipleri,ve hedefleri konularıda açıklayıcı bilgi sundu.

Yakın hedeflerinin başında DVB-T ve T-DAP (Sayısal radyo ve Tv) sürecini tamamlamak olduğunu anlatan Üstün, orta vadede de gelişen yeni teknoloji ve AB ‘nin “Görsel-İşitsel Medya Hızmetleri “ yönergesine uygun bir yasaya kavuşmak olduğunu belirtti.

Seminere GAÜ Yöneticiler kurulu başkan yardımcısı Cemile Esenyel, Rektör Prof.Dr.Yıldırım Öner,Rektör Yardımcısı Doç.Dr Olgun Çiçek,iletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr Neriman Saygılı,öğretim görevlileri ve kalabalık iletişim Fakültesi öğrencileri katıldı.