Ek Yerleştirmelerde GAÜ’ye Büyük İlgi

Haberler

GAÜ'DEN

Ek Yerleştirmelerde GAÜ’ye Büyük İlgi

2012-2013 akademik yılında yükseköğretime başlayacak öğrencileri yakından ilgilendiren Lisans Yerleştirme Sınav sonucunun ardından Ek yerşetirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Girne Amerikan Üniversitesi birkez daha en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı.

GAÜ’den yapılan açıklamada, ek kontenjanlarda GAÜ’ye yoğun ilginin olmasının yurt dışı kampüslerinde öğrencilerine eğitim fırsatı sunmasının büyük rolü olduğu belirtildi. Toplamda 1087 öğrencinin ek yerleştirmeler sonucu KKTC üniversitelerini kazandığı açıklanırken, kazanan öğrencilerin yaklaşık %24’ü GAÜ’yü tercih ettiği belirtildi.
Üniversitelerimiz Dünya İle Rekabet Edebilmeli

GAÜ’den yapılan açıklamada, Özel Yetenek sınavları, ek yerleştirmeler ve üçüncü dünyadan KKTC üniversitelerini tercih edecek öğrenciler ile birlikte 2012-2013 akademik yılında yükseköğretim için KKTC’ye gelen öğrenci sayısındaki artışın dahada büyüdüğünün ve bunun da ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesine önemli katkılar yapacağının altı çizildi. Ayrıca ekonominin lokomotif sektörlerinden yükseköğretim ile ilgili iktidarların görevinin partiler üstü bir devlet politikası üretmeleri olduğuna işaret edildi.

Bilişim Adası vizyonu ile üniversiteler adası olma yolunda önemli atılımlar yapan KKTC üniversitelerinin uluslararasılaşma, diplomaları ile akademik programlarının tüm dünyada tanınmasını sağlayacak yeterlilikleri gerçekleştirme ve yükseköğretimde dünya ile rekabet edebilecek atılımları hayata geçirmelerinin öğrenci tercihlerinin artması noktasında öneminin gözardı edilmemesinin de altını çizilirken, devlet politikasının oluşturulması ve ortak vizyonun inşa edilmesinin yükseköğretim sistemi ve üniversitelerin geleceği için gerekliliğine dikkat çekilirken ilgili kesimler ve kamuoyu tarafından sonuçların tüm yönleriyle tartışılması gerektiğini vurgulandı.
Ortak Akıl ve Vizyonun Olmaması En Büyük Eksiklik

KKTC üniversiteleri arasında ortak akıl ve vizyonun oluşturulması için tüm kesimleri göreve çağıran GAÜ , KKTC üniversiteleri arasında ortak akıl ve vizyonun oluşturulması için Girne Amerikan Üniversitesi’nin yaptığı çağrının ilgili kesimlerce olumlu karşılanması umudunun sürdüğünü vurgulandı. Özel üniversiteler arasında en fazla tercih edilen üniversitenin GAÜ olmasında yurt dışı kampüsleri, uluslararasılaşma, yükseöğretim ve eğitimde mükemmelliyet vizyonunun etkili olduğunun altını çizdi.