Girne Amerikan Üniversitesi’nden Gastronomi Ve Turizm Eğitiminde Tarihi Açılım

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Üniversitesi’nden Gastronomi Ve Turizm Eğitiminde Tarihi Açılım

GAÜ - Paul Bocuse işbirliği ile Gastronomoi Dünyası yeni bir boyut kazanıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi ile turizm eğitimi ve eleman yetiştirmede fransa’nın ve dünyanın önde gelen eğşitim kurumlarından Paul Bocuse ilk kez fransa dışına çıkarak İstanbul Kampüs eğitim sürecine Gastronomi Mutfak Sanatları, Yiyecek, İçecek ve Servis Yönetim akademik programları ile katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yanında GAÜ Turizm Fakültesi Dekanı İsmet Esenyel ve Uluslararası Turizm Yönetim Eğitim Kurulu Başkanı Emete Toros’un hazır bulunduğu Consorsium toplantısında dünyanın en saygın Turizm ve Gastronomi Yüksek Öğretim Kurumlarından Paul Bocuse Enstitüsü ile imzalanan anlaşmada Paul Bocuse Institute, Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde İstanbul ve Kıbrıs yerleşkelerinde eğitim programlarını başlatıyor.

Paul Bocuse tarihinde ilk kez, lisans ve yüksek lisans programları, alt düzey alan sertfiikasyon programlarını Fransa dışına taşıyor.

Paul Bocuse Institute Fransa Program direktörü Madame Eléonere Vıal ve Paul Bocus Shangay Genel Direktörü Federico Duarte, imza töreni sonrasında yaptıkları açıklamada Fransız mutfak sanatları, kültür ve tekniğinin İstanbul ve Kıbrıs’ta Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Programları ile entegre bir yapılanma içerisinde Fransa dışına taşımalarından büyük bir heyecan ve gurur duyduklarını belirterek akademik programların turizm sektörüne yön verecek bireyleri yetiştireceğinin altını çizdiler.

Michelin Yıldızlı Şefler İlk Yıl 150 Öğrenciyi Sektöre Kazandıracak

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada ise Girne Amerikan Üniversitesi – PAUL BOCUSE Institute bünyesinde Türkiye’de ilk kez bir de Mıchelin *** yıldızlı Restaurant açılacağı ve Türkiye’de ilk kez Mıchelin yıldızlı şeflerin görev alarak ilk yıl için 150 öğrenciye eğitim verileceği ifade edildi.

GAÜ Kurucu Rekötrü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk kez verilmeye başlayacak eğitim programları ve şekillenecek süreç ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesinin çok iddialı olduğunu ve yaklaşık 1 yıl proje üzerinde çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek yeni yıl 2013 Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için dünya üzerindeki sektörel ilgi alanında çok ilerlemeler kaydedileceğinin müjdesini verdi.

GAÜ İstanbul Kampüs ilk eğitim binasında gerçekleşen Consorsium toplantısında Girne Amerikan Üniversitesi ve Paul Bocuse yetkilileri 1. Misyon Anlaşmasını imzalayarak süreci başlatmış olduklarını ifade eden Akpınar, artık Türkiye’de de Mıchelin Restaurantların oluşumunun önünün Girne Amerikan Üniversitesi ile açıldığına işaret ederek Osmanlı Türk ve Kıbrıs Akdeniz mutfaklarının kendi kültürleriye Fransız teknikleriyle yeniden şekillenecek olmasının gastronomi dünyasında yeni bir perspektif yaratacağının altını çizdi..