Kıtalararası Yükseköğretimde Ek Kontenjan Dönemi Başladı

Kıtalararası Yükseköğretimde Ek Kontenjan Dönemi Başladı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EK KONTRENJAN DÖNEMİ İLE ÖĞRENCİ KABUL EDECEĞİNİ AÇIKLADI.

EK KONTENJAN DÖNEMİ İLE YÜKSEKÖĞRETİMLERİNE GAÜ’DE BAŞLAMA HAKKI KAZANACAK ÖĞRENCİLER ÇEŞİTLİ BURSLAR YANINDA GAÜ GİRNE, İNGİLTERE, SİNGAPUR, ABD VE TÜRKİYE KAMPÜSLERİNDE EK EĞİTİM ÜCRETİ ÖDEMEDEN EĞİTİMLERİNE DEVAM ETME HAKKI DA KAZANACAK.

Girne Amerikan Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı için KKTC uyruklu ve diğer tüm öğrencilere yönelik ek kontenjan ve ek yerleştirme döneminin başladığını açıkladı.

2012-2013 Güz dönemi için ek kontenjanlar ile yükseköğretimlerine Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs ve yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye kampüslerinde ek eğitim ücreti ödemeden başlayacak öğrenciler ayrıca çeşitli oranlarda eğitim bursu hakkı da kazanacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada 2012-2013 akademik yıl güz döneminde 2 ve 4 yıllık akademik programlara ek kontenjan yerleştirmeleri için öğrenci adaylarının 21 Eylül 2012 tarihinde kadar GAÜ Öğrenci İşlerine şahsen başvurları gerektiği vurgulandı.

Ek kontenjan ile öğrenci kabul edecek bölümler ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresi ile 650 20 00 (1205-1179-1184) telefon numaralarından alınabileceğinin altının çizildiği açıklamada öğrenci adaylarının küresel dünyanın yükselen mesleklerine yönelik GAÜ yurt dışı kampüslerinde kıtalararası yükseköğretim hakkı kazanacaklarına dikkat çekildi.

Küresel Dünyanın Yükselen Bölümlerinde Küresel Eğitim Fırsatı

Küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi 9 farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul, 8 fakülte, ve 1 enstitüde, 48 lisans, 36 yüksek lisans ve 10 doktora programında eğitim veren Girne Amerikan Üniversitesi, 2012-2013 öğretim yılında YÖK onayı ile Çin Dili ve Edebiyatı bölümü yanında Türkçe Hukuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği , Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerine de ek kontenjan yerleştirmeleri öğrenci kabul edecek.