Bakanlıktan GAÜ Sağlık Projelerine Destek

Haberler

GAÜ'DEN

Bakanlıktan GAÜ Sağlık Projelerine Destek

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Hemşirelik Yüksekokulu tüm kesimlere örnek olacak sosyal sorumluluk projesi Uçan Melekler-Flying Angels yaşlı ve çocuk bakım ve destek projesine Sağlık Bakanlığından destek geldi.

GAÜ Uçan Melekler-Flying Angels yaşlı ve çocuk bakım ve destek projesi kapsamında hizmet verilmeye başlanırken Girne’den Karpaz’a tüm ülkeye uygulamanın yayılmasının hedeflendiği proje ile ilgili Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif’i ziyaret eden GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek, Proje Yöneticisi Doç. Dr. Tülin Bodamyalı ile Proje Koordinatörü Günay Beyzade proje ile ilgili bilgi verdi.

“GAÜ’nün Sağlık Alanındaki Çalışmalarını ve Atılımlarını Destekliyoruz”

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif ziyarette yaptığı konuşmada Girne Amerikan üniversitesi’nin sağlık alanında yaptığı çalışmalar, verdiği eğitimler ve atılımları Bakanlık olarak desteklediklerini vurgulayarak LYS sonuçları ile GAÜ’nün 4 yıllık lisans programları arasında en fazla öğrenci almasının üniversite yetkililerinin büyük bir başarısı olduğunu ifade etti.

Özelde Girne’ye genelde tüm ülkeye sürdürdüğü eğitim ile önemli katkılar yapan Girne Amerikan Üniversitesi’nin Uçan Melekler – Flying Angels projesi ile tüm kesimlere örnek olduğunu belirten Bakan Kaşif, Bakanlık olarak adaya genelinde önemli projelere imza atmaya devam edeceklerini ve yeni hastane inşaatına başlayacaklarını belirterek devlet eliyle yürütülen sağlık hizmetinin üniversite projeleri ile desteklenmesinin topluma sağladığı katkının önemine dikkat çekti.

“Sağlık Bilimleri Fakültemiz Bünyesinde Girne’nin Sağlık Sorunlarına Destek Olacak Önemli Projeler Hayata Geçecek”

GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek ise ziyarette yaptığı konuşmada Bakanlığın gösterdiği destekten dolayı GAÜ ailesi adına Bakan Kaşif’e teşekkür ederek üniversitenin bu yıl 10 yeni bölüm yanında Sağlık Bilimleri Fakültesi kurduğunu ve özelde fakülte bünyesinde eğitime başlayacak öğrencilerin eğitimine katkı yapmak genelde ise Girne bölgesine Sağlık hizmeti vermek için akademik yıl içerisinde KKTC kamuoyuna yakından ilgilendiren önemli projelerin hayata geçeceğini belirtti.

Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Pisikoloji Bölümü, Eğitim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü ile Hemşirelik Yüksek Okulu akademik kadrosu ve öğrencilerinin görev aldığı Uçan Melekler-Flying Angels Girne’den başlayıp GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü’nün açılmasıyla birlikte Karpaz başta olmak üzere tüm KKTC’de uygulanmasının hedeflendiği de açıklayan Doç. Dr. Çiçek, Uçan Melekler- Flying Angels projesinin hedefinin toplumun tüm kesimlerine hizmet götürerek yardıma muhtaç kesimler ile yaşlıların ve çocukların bakımı yanında eğitimlerini sağlamak olduğunun vurgulayarak tüm kesimlere örnek olan projenin üniversite toplum bütünleşmesinin güzel bir örneği olduğunu ifade etti.

“Tıbbi ve Psikolojik Destek ile Bakım ve Eğitim Hizmeti Evlerde Sunulacak”

Proje kapsamında Hemşirelik Yüksekokulu akademik kadrosu ve öğrencilerinin yürüteceği yaşlı bakımı, kendi evlerinde yaşlılara tıbbi ve psikolojik destek, kitap okuma yanında sosyal paylaşımlarının artacağı kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleme görevini yerine getirmeye başladığını da belirten Doç. Dr. Çiçek, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü akademik kadrosu ve öğrencilerinin ise yardıma muhtaç ailelerin okul öncesi çağındaki çocuklarının bakımı ve okul öncesi eğitimi bilişsel, sosyal, duygusal, psikomotor gelişimleri ile ilgili bilimsel destek vereceğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığının topluma hizmet projelerine GAÜ olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarının da altını çizen Doç. Dr. Çiçek, .sağlık eğitiminde ve hizmetinde GAÜ’nün yeni akademik yılda önemli projeleri hayata geçirerek sağlık alanında yükselen değer olacağını vurguladı.