GAÜ Eğitim Fakültesi Yeni Bölümlerine YÖK’ten Onay

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Eğitim Fakültesi Yeni Bölümlerine YÖK’ten Onay

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği lisans programı ile Türkçe Eğitimi yükseklisans programına Yükseköğretim Kurulu tarafından onay verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız, onay alınan bölümlerle fakülte bünyesinde eğitim veren lisans programlarının 7 bölüme ulaştığını ifade ederek Türkçe Eğitimi yükseklisans programının Türkiye üniversiteleri arasında az sayıda üniversitede uygulandığını vurguladı.

Sınıf Öğretmenliği Bölümü 40 Öğrenci Kabul Edecek

Milli eğitimin amaçları doğrultusunda okul öncesinden lise programlarına kadar çeşitli eğitim programlarına yönelik kanaat önderlerini yetiştirme amacıyla Eğitim fakültesinin YÖK onayı ile yeni bölümleri eğitime açarak bölüm sayısını arttırmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Doç. Dr. Yıldız, sınıf öğretmenliği lisans programının 40 öğrenci ile eğitime başlayacağını ifade etti.

Türkçe Eğitimi Yükseklisans Programının Ardından Doktora Programı da Açılacak

Türkçe Eğitimi yükseklisans programının Türkiye ve KKTC'de çok ihtiyaç duyulan ve birçok üniversitede eşdeğeri bulunmayan bir program olduğunun altını çizen Doç. Dr. Yıldız, YÖK onayı ile eğitime başlayacak Türkçe Eğitimi yükseklisans programının Türkçe Eğitimi Doktora programına zemin hazırlayacağına dikkat çekerek önümüzdeki akademik yılda Türkçe Eğitimi doktora programının eğitime açılmasının hedeflendiğini belirtti
Yeni Türk Dili Programı İlk Kez GAÜ’de Eğitim Vermeye Başladı

Türkçe Öğretmenliği bölümleri veya Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümlernden mezun olan öğrencilerin bilmsel araştırmaya ve yüksek seviyede pedagojik eğitime yönlendirme amacıyla Eğitim fakültesinin eğitimlerine devam ettiğine işaret eden Doç. Dr. Yıldız, Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesinin YÖK onaylı yeni bölümleriyle KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti milli eğitimine katkıda bulunmanın gururunu yaşadığını vurgulayarak geçtiğimiz öğretim yılında YÖK onayı ile KKTC üniversiteleri arasında ilk kez GAÜ’de eğitime başlayan Yeni Türk Dili doktora programı ile diğer akademik programların 6 profesör, 4 doçent ve 5 yardımcı doçent olmak üzere toplam 15 öğretim üyesi ile eğitimlerini sürdürdüğünü ve yükseköğretim öncesi eğitim sistemine yön verecek kanaat önderlerini yetiştirdiğini vurguladı.