GAÜ’den 617 Mezun Daha

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den 617 Mezun Daha

GAÜ 2011-2012 BAHAR DÖNEMİ MEZUNLARI DİPLOMALARINI ALDI

Girne Amerikan Üniversitesi 2011-2012 Bahar dönemi mezunları dün akşam, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Girne Amfi Tiyatro’da saat 19.00’da başlayan törene, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, bazı bakanlar, siyasi parti başkanları, milletvekilleri, YÖDAK temsilcileri ve diğer ilgililerle mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Erken yaşta hayatlarını kaybeden GAÜ öğrencileri Ali Osman Kılıç ve Akın Akın için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından GAÜ Rektörü Yıldırım Öner bir konuşma yaptı.
ÖNER
Öner konuşmasında, mezunların önlerindeki bu yeni döneme, iş hayatına ve ülkelerine en iyi bilgi donanımıyla gönderileceklerini kaydetti.

Atatürk ilkelerine uygun yetişmiş, öğrenmenin gereklerini en iyi şekilde bilen mezunların, öğrenimin diploma almakla bitmediğini anlamalarını isteyen Öner, “Yaşlanma, öğrenme bittiği zaman başlar” cümlesine atıfta bulunarak bu anlamda öğrencilerin “daima genç kalmalarını” istedi.

Öner, bundan önce GAÜ’den mezun olmuş ve dünyanın birçok yerinde en üst makamlara kadar ulaşmış kişiler gibi, yeni mezunların da başarılarının devam etmesini diledi.
AKPINAR
GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar da, mezun olacak öğrencilerden meslekleri ve konumları ne olursa olsun hayata hazırlandıkları, arkadaşlıklar kurdukları yeri, GAÜ ailesinin bir üyesi olduklarını ve KKTC’nin özgür topraklarından ülkelerine gittiklerini unutmamalarını istedi.

Mezunların, gelecekteki yaşamlarında da GAÜ’nün yanlarında olduğunu hissetmeleri gerektiğini belirten Akpınar, mezunlarla iletişimin kopmamasının kendilerini son derece mutlu edeceğini ifade etti.

Akpınar törende diplomasını alacak iki evladına da seslenerek, kreş günlerinden beri yanlarında olup destek verdiği evlatlarına, bundan sonraki yaşamlarında da aynı desteği verip yanlarında olacağını söyledi.
BIÇAK
Yüksek Öğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Ali Bıçak da konuşmasında, öğrencilerin elde atiği başarıda ailelerin, üniversite yönetiminin, öğretim görevlilerinin toplam katkısı olduğunu ve bunun uluslararası kalitede bir kariyer yapmak için gerekli donanımı öğrencilere sağladığını dile getirdi.

Yeni mezunların hayatta başarılı olacakları yönündeki inancını da dile getiren Bıçak, bundan sonraki yaşamlarında başarı dileyerek yabancı öğrencilerden de bazı isteklerde bulundu.

Yabancı öğrencilerin ülkelerinde haksız izolasyona uğrayan KKTC halkının haklı davasını ülkelerinde dile getirmelerini ve adeta birer elçi görevi görmelerini isteyen Bıçak, öğrencilerden ülkelerinde “KKTC halkının Kıbrıs’ta bir çözümden yana olduğunu ve artık bu haksız izolasyonda kurtulmak istediklerini” her fırsatta anlatmalarını istedi.
AKÇA
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, GAÜ mezunlarının küreselleşen dünyada kendilerine yer edinerek, belli bir istikbali yakalamaya çalışacaklarını söyleyerek, dünyanın neresinde olursa olsunlar kalplerinin Kıbrıs’ta kalacağını kaydetti.

Dünyanın her yerinde KKTC’yi temsil edecek bu bireylerin, her zaman buradaki izole edilmiş halkı destekleyeceğine inandığını belirten Akça, öğrencilere hayatlarında başarı, ailelerine de hayırlı olmasını diledi.
VALİ MUTLU’YA ONURSAL DOKTORA...

Daha sonra GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Rekör Yıldırım Öner tarafından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya İşletme Yönetimi dalında Onursal Doktora payesi verildi.
MUTLU
Hüseyin Avni Mutlu yaptığı konuşmada, mezun olan gençlerin ileriye daha güvenle bakabilmeleri için, gençleri en iyi şekilde yetiştirerek ve en iyi şekilde hazırlamanın devlet ve toplum için önemli olduğunu söyledi.

Öğrencileri kutlayan Mutlu, bu başarıların, aile, ülke ve dünyaya örnek işler yaparak devam etmesini diledi ve üniversiteyi de kutladı.

Aileler de seslenen Mutlu, evlatlarının mezuniyetinin hayırlı olmasını dilerken, yeni mezunlardan da ailelerine ve ülkelerine sadakatlerini hiç unutmamalarını, onların huzur ve mutluluğu için çalışmalarını istedi.
GAÜ’DE EN BAŞARILI PERSONELLER DE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Mutlu’nun konuşmasının ardından GAÜ’deki “En başarılı akademisyen” ve “en başarılı yönetici” ödülleri Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Zafer Ağdelen ve Öğrenci İşleri Başkanı Zerrin Gürler’e verildi.

Vasfiye Çakırtaş’ın müzik dinletisinin ardından 2011-12 mezunları adına Abdul Moukhtar Gafarzoy’un konuşması yer aldı.

Gafarzoy’un konuşmasından sonra Yüksek Şeref’le Mezun olan Doktora, Master ve Lisans mezunlarında en yüksek ortalamaları elde eden Asım Vehbi, Tuba Çetinbaş ve Svetlana Aliashkevich dönem kütüğüne plaka çaktı.

Tören tüm mezunlara diplomalarının dağıtılmasıyla sona erdi.