GAÜ Giriş Sınavı İçin KKTC Liselerinin Tümü Başvuru Kabul Edecek

GAÜ Giriş Sınavı İçin KKTC Liselerinin Tümü Başvuru Kabul Edecek

GAÜ 2012 GİRİŞ VE BURS SINAVI İLE 48 BÖLÜME ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK.

48 BÖLÜM YANINDA ONAYI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK 10 YENİ BÖLÜMÜN ÇOĞU KKTC ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İLK OLACAK

Girne Amerikan Üniversitesi KKTC uyruklu öğrenci adaylarına yönelik giriş ve burs sınav yapılıyor..

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 2 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 10.00’da düzenlenecek GAÜ 2012 giriş ve burs sınavı ile öğrenci adayları %50’den başlayarak tam burslu eğitim hakkı yanında Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD Kampüsleri ile Türkiye Yerleşkesinin ilk eğitim binasında öğrenim hakkı da kazanacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 11 farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul, 8 fakülte bünyesinde küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Türkçe Hukuk, ingilizce Hukuk, Radyo-TV Sinema, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Okul Öncesi Öğretmenliği gibi 48 lisans akademik programına öğrenci kabul edileceği ifade edildi.
“Başvurular Haftasonuna Kadar Devam Edecek”

KKTC uyruklu öğrencilere yönelik burs ve giriş sınavı için öğrenci adaylarının kimlik kartlarının fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf, lise diploma fotokopisi ile sınava giriş kaydı için Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca sınav giriş ücreti 20 TL olarak açıklanırken sınav başvurularının 1 Mayıs 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceğinin altı çizildi.

Burs ve giriş sınavı ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.tr web adresi veya kayıt@gau.edu.tr e-posta adresi ile 650 20 00 - 1179-1205-1185 no’lu telefon numaralarından alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada öğrenci adaylarının ayrıca ülke genelindeki tüm liselere sınav için başvurabileceği de hatırlatıldı.
Ek Eğitim Ücreti Ödemeden Tüm Burslar Yurtdışı Kampüslerde Geçerli Olacak

GAÜ 2012 Giriş ve Burs sınavı ile 48 bölüm ile önümüzdeki günlerde açıklanacak 10 yeni bölüme yerleştirilecek adayların yükseköğretime ek eğitim ücreti ödemeden GAÜ’nün yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur, ABD ile Türkiye yerleşkesinin ilk eğitim binasında devam edeceğinin de vurgulandığı açıklamada tüm bursların yurtdışı kampüslerinde geçerli olacağı belirtildi.