KKTC Üniversiteleri Arasında Bir İlk

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Üniversiteleri Arasında Bir İlk

HEMŞİRELİKTE YARATICILIK YARIŞMASINDAN GAÜ’YE ÖDÜL

Prof. Dr. Yıldırım ÖNER: “Hedef Dünya Standartlarında Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri Eğitimi.”

Türkiye’de ilk kez düzenlenen yarışmada 113 proje arasından “Nazogastrik Kelepçe” projeleri ile KKTC üniversiteleri ve sağlık sektöründen sadece Girne Amerikan Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencileri Aysenur Aş ve Nihan Selin Mete ödüle layık görüldü.

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen “Hemşirelikte Yaratıcılık Proje Yarışması” sonuçlandı.

Acıbadem Üniversitesi tarafından hemşirelerin yaratıcılıklarını ortaya koymaları amacıyla ilk defa düzenlenen yarışmada hemşireler ile Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden hemşirelik bölümünde öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı 113 proje mücadele etti. Projeler alanında uzman ve bağımsız jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Hemşirelerin hasta bakım kalitesini arttırmaya yönelik yeni ve yaratıcı düşüncelerin yaşama geçirilmesine destek vermek ve onlara yol göstermek amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni Acıbadem Sağlık Grubu Maslak Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, jüri üyeleri, hemşirelik öğrencileri ve çok sayıda hemşire katıldı.

Törenin açılış konuşmaları; Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Zeynep Güven ve Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan tarafından yapıldı. Dereceye giren projelerden birincilik ödülünü “Portlet” isimli proje ile Acıbadem Sağlık Grubu Adana Hastanesi’nden katılan Nurse Ülke ve Meltem Kaya, ikincilik ödülünü “Tıkanmayan İntraket” projesi ile Trabzon’dan katılan Nuğran Aslan, üçüncülük ödülünü ise Acıbadem Sağlık Grubu Bakırköy Hastanesinden katılan Ayşe Cengiz, Yadigar Arpa, Meltem Altay danışmanlığında yürütülen “Akıllı Pijama” isimli proje ile Hürkan Cantutan ve Sema Kınataş kazandı.
“GAÜ Öğrencileri 113 Proje Arasından Teşvik Ödülüne Değer Görüldü”

Törende dereceye giren ilk üç projeye para ödülü verilirken jüri üyeleri tarafından desteklenen ve geliştirilmesi gereken 10 proje de teşvik ödülüne değer görüldü.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen yarışmada 113 proje arasından “Nazogastrik Kelepçe” projeleri ile KKTC üniversiteleri ve sağlık sektörü içerisinde ilk kez ödül kazanan Girne Amerikan Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencileri Aysenur Aş ve Nihan Selin Mete’yi makamında kabul eden GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, öğretim görevlileri ve öğrencilere teşekkür plaketi takdim ederek önemli açıklamalarda bulundu. Kabulde Hemşirelik Yüksekokulu koordinatörü Prof. Dr. İlgi Şemin ile öğretim görevlisi Dr.Torkan Hasheminia hazır bulundu