EURHODIP Toplantsı Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

EURHODIP Toplantsı Sona Erdi

KKTC’DE İLK KEZ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ’NDE DÜZENLENEN TOPLANTI İÇİN ÜLKEYE GELEN AB TURİZM OTORİTELERİ ADA’DAN AYRILDI.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Toplantı salonunda 23-25 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşen 71. EURHODIP toplantısı sona erdi.

KKTC’de ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi’nde düzenlenen ve 40 ülkeden 350’nin üzerinde üyesi bulunan EURHODIP’in toplantısı için ülkeye gelen Avrupa Birliği (AB) turizm eğitim otoriteleri ülkeden ayrıldı.

KKTC turizmi potansiyelini yakından görme ve ülke turizmini tanıma fırsatı da yakalayan konuk heyetler resmi temaslar yanında çeşitli TV programlarına katıldı. Konuk heyetler KKTC’de bulundukları süre içerisinde çeşitli akademik işbirliği anlaşmalarına da imza attı.
“EURHODIP Ailesine Katılmanız Bizim İçin Gurur”

Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama bölüm başkanı ve Avrupa Birliği’nin önemli turizm eğitim örgütlerinden Avrupa Otelcilik Okullar Birliği’nin (EURHODIP) ilk Kıbrıslı Türk Genel Sekreteri Nafiya Güden, ilk kez KKTC’de düzenlenen 71. EURHODIP toplantısının turizmine ve ülke tanıtımına önemli katkılar yaptığını belirttirken EURHODIP Başkanı Drs. Cees van der Klip, GAU TV’ye toplantı sonuçlarını değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs Türk halkını yakından tanımaktan mutlu olduklarını belirten EURHODIP Başkanı Drs. Cees van der Klip, toplantının verimli geçtiğini ifade ederek GAÜ Turizm Konaklama ve Otelcilik bölümü öğrencilerinin toplantı kapsamında düzenlenen etkinliklere etkin olarak katılmalarının önemine işaret etti.

Kuzey Kıbrıs ve GAÜ’nün Eurhodıp ailesine katılmasından birlik olarak gurur duyduklarının altını çizen van der Klip, üniversite kampüsü ve ülke turizmi yakından görmekten ve işbirliği anlaşmalarına imza atmaktan mutlu olduklarını vurguladı.

EURHODIP’in siyaset üstü duruşu ile amacının dünya turizm eğitimine yön vermek ve turizm sektörünün ihtiyacı olan küresel bilgiye yön verecek aktörleri sektöre kazandırmak olduğuna da işaret eden van der Klip, Girne amerikan Üniversitesi ile imzalanan işbirliği anlaşmalarının öğrenci gelişimi yanında ülke turizmin dünya turizmi ile entegrasyon sürecinde önemine dikkat çekti.

Girne amerikan Üniversitesi Turizm Konaklama ve Otelcilik eğitim programlarında yükseköğrenimlerine devam eden öğrencileri için imzalanan anlaşmalar ve EURHODIP üyeliğinin önemli bir kazanım olduğunu da sözlerine ekleyen van der Klip, Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenen EURHODIP toplantısına ev sahipliği yapan Girne Amerikan Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.