Sinan Ödüllü Ünlü Mimar GAÜ Eğitim Kadrosunda

Haberler

GAÜ'DEN

Sinan Ödüllü Ünlü Mimar GAÜ Eğitim Kadrosunda

Yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan GAÜ, öğrencilerinin eğitimlerini en iyi şekilde almaları için alanında uzman ve otorite bilim insanlarına akademik kadrosunda yer vermeye devam ediyor. XI. Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisi Programında Sinan Ödülü’ne değer görülen ünlü mimar Ziya Tanalı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi eğitim kadrosunda bilgi ve birikimlerini GAÜ öğrencileri ile paylaşıyor. GAÜ Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitime devam eden Mimarlık, İç Mimarlık ve Grafik bölümü öğrencileri ile bilgi ve deneyimlerini derslerde paylaşan Ziya Tanalı, Türkiye’nin en büyük ve önemli Mimarlık ödülü olan Sinan Ödülü sahibi.
“Ziya Tanalı 1965-2009” Sergisi Türkiye’yi Geziyor

Mimarlar Odası’nın Sinan Ödüllü Mimarlar Programı kapsamında düzenlenen ve 2009 yılında Ankara’da açılan “Ziya Tanalı 1965-2009” başlıklı sergisi Türkiye’yi geziyor. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programının 11. dönemi olan 2008 yılında başlayan Sinan Ödüllü Mimarlar Programı, büyük ödülü (Sinan Ödülü) alan mimarların üretimlerini derlemeyi ve mimarlık kamuoyuna sunmayı amaçlıyor.

Ziya Tanalı Nisan 2008’de gerçekleştirilen XI. Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisi Programında Sinan Ödülü’ne değer görülmüştü. Tanalı’nın üretimlerinden oluşan sergi mimarlık kamuoyu ile mimarlık eğitimi alan öğrenciler için “Ziya Tanalı 1965-2009” adı altında Türkiye’yi geziyor.
Mimarlık Fakültesi Geleceği Tasarla Sloganı İle Lisans ve Yükseklisans Öğrencilerini Bekliyor

Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi alanında uzman ve otorite bilim insanlarına kadrosunda yer vermeye devam ederken “Geleceği Tasarla” sloganı ile GAÜ lisans ve yükseklisans öğrencilerini bekliyor. Lisans ve yükseklisans programlarına kayıtlar için her türlü bilgi www.gau.edu.tr web adresi ile 650 20 00 no’lu telefondan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınabilecek.