KKTC Şampiyonu Badminton Takımı Yenilgisiz Türkiye Şampiyonu

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Şampiyonu Badminton Takımı Yenilgisiz Türkiye Şampiyonu

KKTC Üniversitelerarası Spor Federasyonu tarafından düzenlenen üniversiteler arası badminton müsabakalarında yenilgisiz şampiyon olarak ülkemizi Türkiye’deki turnuvada temsil eden Girne Amerikan Üniversitesi Badminton takımı yenilgisiz Türkiye şampiyonluğunu da alarak kupayı ülkemize getirdi.

Antalya’da 30 takımın mücadele ettiği Türkiye Üniversiteler arası Badminton turnuvası sonrasında geçtiğimiz akşam ülkeye dönen Türkiye Şampiyonu GAÜ Badminton takımı önümüzdeki sezon Türkliye Badminton 1. Liginde mücadele edecek.

GAÜ takımı, İstanbul Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesini zorlu geçen müsabakalar ardından net skorlarla geçerek Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.

Ferdi erkeklerde GAÜ sporcusu Savaş Dursun Türkiye Şampiyonu ve ferdi bayanlarda GAÜ sporcusu Nesil Yusufoğlu’nun Türkiye dördüncüsü olduğu şampiyona da Türkiye Şampiyonu olarak birincilik kürsüsüne çıkan GAÜ Badminton takımının ardından Türkiye ikinciliğini Mersin Üniversitesi, Türkiye üçüncülüğünü ise Bilkent Üniversitesi kazandı.

Türkay Akpınar : “KKTC’yi Şampiyonluklarla Temsil Etmekten Onur Duyuyoruz

GAÜ Spor Koordinatörü ve antrenör Muzaffer Doğgün’ün başkanlığında şampiyonaya katılan GAÜ takımı yardımcı antrenör Rukiye Kilili ile sporcular Savaş Dursun, Yiğit Değerli, Serdar Sert, Nesil Yusufoğlu, Gülden Yandık ve Esra Kaya’dan oluşan Türkiye şampiyonu takım onuruna düzenlenen resepsiyon’da şampiyonluk kupası GAÜ Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Türkay Akpınar ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölüm başkanı Yrd. Doç. Mustafa Apak’a takdim edildi.

GAÜ Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Türkay Akpınar kupa takdiminde yaptığı konuşmada Girne Amerikan Üniversitesi spor kulüplerinin her branşta önemli başarılara imza attığını ifade ederek GAÜ’nün ulusal ve uluslararası turnuvalarda KKTC’ye şampiyonluklar kazandırmaktan gurur duyduğunu belirtti. KKTC şampiyonluğu ardından Türkiye Şampiyonluğunu hedeflediklerini hatırlatan Akpınar, Türkiye Şampiyonu takımı kutlayarak Türkiye 1. Liginde de şampiyonluğun en güçlü adaylarından birinin GAÜ olduğunu sözlerine ekledi.