2. Türk Filmleri Günleri Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

2. Türk Filmleri Günleri Sona Erdi

Türkiye Cumhuriyeti Külür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Film Yapımcıları Meslek Birliği’nin (FİYAB) organizasyonunda Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile KKTC’de bu yıl ikincisi düzenlenen “Türk Filmleri Günleri” sona erdi.

Kıbrıslı sinemaseverlerin Türk sinemasının en iyi örneklerinden Memleket Meselesi, Eylül, Aşk Tesadüfleri Sever, 72. Koğuş ve Zefir filmlerini ücretsiz izleme fırsatı yakaladığı 2. Türk Filmleri Günleri, Eylül filmi oyuncularından tiyatro ve sinema sanatçısı Görkem Yeltan’ın konuşmacı olarak katıldığı panel ile sona erdi.

Gösterimlerin ücretsiz ve söyleşilerin halka açık olarak düzenlendiği 2. Türk Filmleri Günlerinde Memleket Meselesi filmi yönetmeni İsa Yıldız ve oyuncular Tuna Orhan ile Bora Akkaş, Aşk Tesadüfleri Sever filmi oyuncuları Şebnem Sönmez, Ümit Bülent Dinçer ve Ayda Akser’in konuşmacı olarak katıldığı panellerin sonuncusunda Eylül filmi oyuncularından tiyatro ve sinema sanatçısı Görkem Yeltan Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde sinemaseverler ile biraraya geldi.

GAÜ TV’den canlı yayınlanan panelin moderatörlüğünü İletişim Fakültesi öğretim görevlileri Doç. Dr. Neriman Saygılı ile Dr. İzlem Ali Kanlı yaptı.
“Kıbrıslı Sinemaseverlerin Yoğun İlgisi İle Karşılaştık”

2. Türk Filmleri Günleri kapsamında Girne Amerikan Üniversitesinde düzenlenen panellere katılmaktan ve festival boyunca düzenlenen etkinliklerle Kıbrıslı sinemaseverler ile biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Yeltan, festival boyunca yoğun ilgi ile karşılaştıklarını belirtti.

GAÜ’de düzenlenen panle ve tkinliklerde öğrencilerin yüksek enerjilerinden etkilendiğini ifade eden Yeltan, İletişim ve Edebiyat öğrencileri başta olmak üzere ilgisi olan tüm öğrencilerinin sanat hayatına adım atılmasının sanatsal üretim için önemine işaret etti.
“Türkiye’de Çocuk Filmlerinin Çekilmemesini Uluslararası Festivallerde Açıklayamıyoruz””

Çocuk edebiyatına yönelik üretimleri ve çocuk kitapları yazmasından dolayı çocuk filmlerine ayrıca önem verdiğini de vurgulayan Yeltan, uluslararası festival ve panellerde Türkiye’de çocuk filmlerinin neden çekilmediğini açıklamakta sanatçıların zorlandığının altını çizerek Türk sinema ve dizi sektöründe çocuk filmleri ve dizilerinin önemli bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Eylül filminde oynadığı rolün zor bir karakter olduğunu da belirten Yeltan, panel sonunda sinemaseverler ile GAÜ öğrencilerinin sorularını cevapladı.

Panel sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şermin Tekinalp tarafından Görkem Yeltan’a teşekkür plaketi takdim edildi.