KKTC Yükseköğretimi Pakistan Tarafından Tanındı

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Yükseköğretimi Pakistan Tarafından Tanındı

Asya’nın ve Pakistan’ın en önemli üniversitelerinden olan ve bünyesinde 200 bin’in üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü ülkenin en büyük 3 üniversite kampüsü, 100’ün üzerinde ortaöğretim kurumu ile eğitim veren Penjab Üniversitesi ile Girne amerikan Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Yüksek lisans ve Doktora öğrencileri eğitimlerinin yarı yılını Pakistan’da yarıyılını da Girne Amerikan Üniversitesi’nde tamamlayacak.

Penjab üniversitesi’nin onur konuğu olarak Pakistan’a giden Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın imza koyduğu tarihi anlaşma ülke yükseköğretiminin gelişimi , ambargıoların kırılması ve ülkenini tanıtımı açısından tarihi önem taşıyor. Penjab Üniversitesi ile GAÜ arasında imzalanan anlaşma ile İşletme ve Mühendislik alanlarında Pakistan’da ortak Doktora Programları eğitime başlayacak.

Penjab üniversitesinde Rektörler ve dekanlara GAÜ vizyon ve gelişim süreci ile ilgili bilgi veren Akpınar, KKTC’nin yüksek öğretimdeki konumu ile ilgili aydınlatıcı açıklamalarda bulundu. Resmi törenle karşılanan Akpınar, üniversitenin Lahore kentinde yapılacak Mezuniyet Törenine de Tören Onur Misafiri olarak davet edildi. Bilgilendirme toplantısında KKTC ve Pakistan arasındaki kardeşlik ve iki ülke arasındaki ortak yatırım hareketi konusunda görüşler ortaya kondu.
“GAÜ Yükseklisans ve Doktora Programları Pakistan’da Eğitime Başlıyor”

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi ile Pakistan Penjab Üniversitesi arasında İşletme alanında ortak yüksek lisans ve doktora programları anlaşmasının 2011 yılından beri Pakistan Yüksek Öğretim yapısıı içerisinde eğitime başladığını hatırlatarak 2012 yılında Mühendislik alanında elektrik-elektronik başta olmak üzere yaygın bir akademik işbirliği ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin yüksek Lisans ve doktora programlarını Pakistan Yüksek Öğretim Kurumu onayı ile Pakistan’a taşınacağını vurguladı.
Resmi Törende KKTC Bayrağı Göndere Çekildi ve İstiklal Marşı Okundu

Resmi üst düzey protokol ve üniversite yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen imza töreninde İstiklal Marşı’nın okunduğu ve KKTC bayrağı’nın göndere çekildiğini ifade eden Akpınar, bilimin evrensel gücü karşısında izolasyonların bir kez daha yıkıldığını ve imzalana anlşam ile Pakistan yetkililerinin dünyaya önemli mesajlar verdiğine işaret ederek “GAÜ’nün bir Dünya Üniversitesi olma noktasında küresel hareket boyutunun dünya yükseköğretimine yön veren otoriteler tarafından takdirle karşılanmaktadır. Girne Amerikan Üniversitesi imzalanan anlaşma ile hedeflerine bir adım daha yaklaşmaktadır ve Sağlık Bilimleri de dahil olmak üzere birçok alanda Pakistan’da yükseköğretim hareketi içerisinde yerini güçlendirerek yükseklisans ve doktora programları ile Pakistan yükseköğretimine yön verecektir” dedi.
“Yeni Projeler İçin İmzalar Nisan Ayında Atılıyor”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılana açıklamada ise Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve GAÜ Bilim Heyeti’nin onur konuğu olarak nisan ayında Pakistan’a resmi ziyarette bulunacağı belirtildi. Pakistan’da bulunacak olan GAÜ Bilim heyetinin KKTC ve Pakistan arasındaki ilk ortak yatırım programı bünyesinde eğitim dışında sosyal sorumluluk projeleri ile birlikte kültürel zenginliklerin paylaşım projesinin de başlaması için yeni anlaşmalara imza atacağı vurgulandı.