30 Yükseklisans Programına Öğrenci Alınacak

Haberler

GAÜ'DEN

30 Yükseklisans Programına Öğrenci Alınacak

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs bünyesinde yükseklisans programları kayıt dönemi başladı.

Yükseklisans programları için öğrenci adaylarından ön başvuru alınmaya başlandı. Kayıt döneminin 6 – 10 Şubat 2012 tarihleri arasında olduğu açıklandı.

Avrupa Birliği yükseköğretimim denetleme kurumlarından Eduniversal tarafından en iyi işletme eğitimi veren dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında gösterilen ve yükseköğretim’de 27. akademik yılına giren Girne Amerikan Üniversitesi 30 yükseklisans programına öğrenci alınacağını açıkladı.
“Programlar AB Yükseköğretim Kurumları Tarafından Denkliği Bulunmakta”

GAÜ’den yapılan açıklamada GAÜ akademik programlarının, YÖDAK ve YÖK denklikleri yanında Uluslar arası İşletme Eğitimi Asamblesi (IACBE-ABD), Avrupa Konseyi İşletme Eğitim Birliği (ECBE), Uluslar arası Bilgi İşlem Federasyonu (IABC) ve Dünya Turizm Örgütü Turizm Eğitiminde Kalite Birliği (TEDQUAL) uluslar arası denklikleri bulunduğu belirtildi.

Ayrıca yapılan açıklamada Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Avrupa Birliği Çalışmaları (Tezli ve Tezsiz), Sosyal Psikoloji, Sağlık Psikolojisi, Danışmanlık Psikolojisi, Sağlik Yönetimi, Uluslararası Hukuk, Hukuk, İşletme Yönetimi ,Uluslararası İşletme, Finansal Yönetim, Ekonomi, Pazarlama, Yapı Yönetimi, Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İlişkiler, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS), Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi, İngiliz Dili Öğretimi, Eğitimde Program Geliştirme ve Öğretim, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği (Tezsiz), Eğitim Yönetimi ve Denetimi ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (Tezsiz) yükseklisans programlarına öğrenci kabul edileceği açıklandı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü akademik programları, yeni bölümler ve başvuru şartları ile birlikte yükseklisans programları ile ilgili her türlü bilginin www.gau.edu.tr alınabileceğinin altı çizildiği açıklamada GAÜ’nün kıtalararası kampüsleri yanında 120’nin üzerinde dünya üniversite ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmaları ile öğrencilerine küresel yükseköğretim fırsatı sunduğu da vurgulandı.