Denizcilik ve Kabotaj Bayramı GAÜ’de Kutlandı

Haberler

GAÜ'DEN

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı GAÜ’de Kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde kutlandı.

Yükseköğretimde 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikler çerçevesinde seminer ve konferanslar yanında GAÜ Sosyal Tesisleri ve Denizcilik Fakültesi Uygulama Merkezi Camelot Beach Club’ta resepsiyon düzenledi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama resepsiyonuna GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ile akademisyenler ve Denizcilik Fakültesi öğrencileri yanında denizcilik otoriteleri katıldı.

GAÜ Denizcilik Fakültesi ve Havacılık Yüksekokulu Koordinatörü ve uzak yol kaptanı Efdal Safel gün dolayısıyle konuşma yaptı. Konuşmaların ardından günün anısına Camelot Beach Club sahiline yetkililer tarafından çiçek bırakıldı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada denizciliğin önemine dikkat çekilirken GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesinin Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik ve Güverte Kaptanlığı bölümlerinde eğitimlerine devam ettiği hatırlatılarak denizciliğin önemini kavrayan öğrenciler yetiştirmenin GAÜ Denizcilik Fakültesinin vizyonu olduğu vurgulandı.

Günümüzde dünya ticaretinin % 90’ı deniz yoluyla yapıldığının da belirtildiği açıklamada denizcilik sektörü olmadan dünya ticaretinin sürdürülebilmesi neredeyse imkansız olduğu ifade edilerek gemiciliğin küresel ekonominin bel kemiği olduğuna dikkat çekildi.

Ada ülkesi olan KKTC için denizciliğin öneminin günden güne arttığına da dikkat çekilen açıklamada deniz yoluyla yapılan ticaretin parasal değerini yaklaşık 380 milyar Amerikan Doları civarında olduğu belirtilerek dünya deniz taşımacılığının % 30’unun, ham petrol ve petrol ürünleri taşımacılığının ise % 28’inin gerçekleştirildiği Akdeniz havzasında bulunan KKTC için denizciliğin önemine dikkat çekildi.

GAÜ Denizcilik fakültesinin denizcilik eğitiminde dünyanın önde gelen üniversiteleri ile işbirlikleri ve paylaşımlarının devam ettiğinin de belirtildiği açıklamada tüm denizcilerin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotak Bayramı kutlandı.