Sağlık Bilimleri, Sağlık ve Hastane Yönetiminde Yeni Dönem Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Sağlık Bilimleri, Sağlık ve Hastane Yönetiminde Yeni Dönem Başlıyor

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile devlet yetkilileri ve protokolü yanında yabancı misyon şefleri ile GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal,GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile üst düzey diğer yetkililer ve öğretim üyeleri de katılacağı Girne Amerikan Üniversitesi 27. Akademik Yıl Açılış törenine katılmak ve açılış dersinin vermek üzere KKTC’de bulunan Uluslararası Kızılhaç Örgütü Florence Nightingale ödülü sahibi Prof. Dr. Yuk Kuen Sylvia Fung ve The Hong-Kong PolyTechnic Üniversitesi Hemşirelik bölümö öğretim görevlisi Doç.Dr. Wong Yee-hing Esther, Girne Kampüsünde çeşitli temaslarda bulundu.

Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Asım Vehbi ve Cemile Esenyel ile Senato Kongre toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede sağlık bilimleri, sağlık ve hastane yönetimi ile ilgili çeşitli konular ele alındı. Toplantı da GAÜ Hemşirelik Yüksekokulu Koordinatörü Prof. Dr. İlgi Şermin de hazır bulundu.
“Sağlık Bilimleri, Sağlık ve Hastane Yönetiminde Yeni Dönem Başlıyor”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi’nin saglik bilimlerinde , saglik ve hastane yonetiminde cok ozel bir sureci baslattığının da belirtildiği açıklamada uluslararasi sağlık kuruluşları ile oluşturulan işbirliği yapıları ile sağlık yönetimim akademik programlarının Kıbrıs Kampüsü dışındaki uluslar arası kampüslerin gelişim programına dahil edildiği vurgulandı. Sağlık yönetimi akademik programlarının GAÜ’nün Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD kampüsleri bünyesinde ve Hong-Kong’da geliştirilmesi hedefinin 27. akademik yılı hedefleri arasında yer aldığının altının çizildiği açıklamada sağlık alanında dünyada otorite olan bilim insanları ile çalışmaların başladığı belirtilerek hemşire Prof. Dr. Sylvia Fung’un vereceği açılış dersi ile sağlık alanında küresel eğitimin ilk adımın atılacağı vurgulandı.

Uzak Asya ve Hong-Kong ile Çin’de hemşirelik ve hemşirelik eğitimi üzerine önemli çalışmalar yapan Uluslararası Kızılhaç Florence Nightingale ödülü sahibi hemşire Prof. Dr. Yuk Kuen Sylvia Fung’un akademik yılın ilk dersini ile yükseköğretim’de 27. akademik yılına başlayacak olan Girne Amerikan Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılana açıklamada sağlık eğitimi konusunda önemli çalışmaları bulunan 2008 yılında 20.000 hemşire ve 40 hastanenin bağlı bulunduğu Hastane Yönetimine başhemşire olarak atandıktan sonra 2010 yılında Avustralasya Sağlık Hizmetleri Yöneticiler Koleji Dostluk Ödülü sahibi hemşire Prof. Dr. Sylvia Fung’un sağlık yönetimi ve sağlık eğitimi konularında bilgi ve tecrübelerini öğrenciler, sağlık ve tıp uzmanları yanında devlet yetkilileri ile paylaşacak olmasının önemine dikkat çekildi.
“Konuk Heyet Başbakan Küçük Tarafından Kabul Edilecek”

GAÜ 27. Akademik Yıl açılış töreni ve sağlık bilimleri, sağlık ve hastane yönetimi ile ilgili çeşitli temaslarda ve çalışmalarda bulunmak üzere KKTC’de bulunan Prof. Dr. Yuk Kuen Sylvia Fung ve The Hong-Kong PolyTechnic Üniversitesi Hemşirelik bölümö öğretim görevlisi Doç.Dr. Wong Yee-hing Esther, resmi temaslar çerçevesinde KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak tarafından kabul edilecek. 4 Ekim 2011 Salı gerçkeleşecek resmi temaslarda GAÜ yetkilileri de hazır bulunacak. Ayrıca 27. Akademik Yıl Açılış töreninde Prof. Dr. Yuk Kuen Sylvia Fung onursal doktora payesi takdim edilecek. KKTC sağlık sistemi, sağlık eğitimi ve sağlık yönetimi konusunda çeşitli incelmelerde de bulunacak olan konuk heyet, düzenlenen kültürel geziler ile de KKTC’nin tarihsel ve doğal güzelliklerinin de yakından tanıma fırsatı tanıyacak.