Karpaz Yaşam Kampüsünün Temeli Cumhuriyetin 28. Yılında Atılacak

Haberler

GAÜ'DEN

Karpaz Yaşam Kampüsünün Temeli Cumhuriyetin 28. Yılında Atılacak

Girne Amerikan Üniversitesi Karpaz Yaşam Kampüsünün temelinin KKTC’nin 28. kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım 2011 günü atılacağını açıkladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampsü Senato Toplantı salonunda proje ile ilgili açılacak ihale öncesinde iş çevrelerine yönelik düzenlenen toplantıda GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile ilgili hazırlanan projenin sunumu yapıldı.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Başkan Yardımcısı Olgun Üstün yanında 8 firmanın yetkililerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında projenin detayları ile ilgili iş çevrelerine geniş bilgi verildi.
“Karpaz Yaşam Kampüsü 90 Dönüm Üzerine Kurulacak”

GAÜ Kurucu rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından temelinin KKTC’nin 28. kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım 2011’de atılacağının açıklandığı GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü 90 dönümlük arazi üzerine kurulacak ve 25 bin metrekarelik inşaat hacmini kapsayacak.

Klasik kampüs yapısı dışında farklı bir statüde kurulacak kampüsün doğal gölleri yanında sosyal yaşam ağırlıklı olacağının açıklandığı bilgilnedimre toplantısında kampüs bünyesinde bilgi merkezi, müze, eko köy, sağlık merkezi, spor merkezi, konaklama birimleri ve sosyal alanlar gibi unsurların doğal yapıyı koruyan ve içine alan mimari teknikler ile kurulacağının altı çizildi. Sağlık merkezi başta olmak üzere kampüs içerisinde yer alan sosyal ve kültürel merkezlerin bölge halkına 24 saat hizmet vereceğinin belirtildiği toplantıda kampüs ile birlikte karpaz bölgesinin ilk müze ile kültür ve sanat merkezi yanında ilk kampüsüne de kavuşacağı ifade edildi.

İlk etapta 500 öğrenciyle eğitime başlaması hedeflenen Karpaz Yaşam Kampüsü’nde İngilizce Hazırlık Okulu ile Turizm Bölümü yanında çevre ve doğa ile ilgili çeşitli araştırma enstitülerin de yer alacağının vurgulandığı toplantıda GAÜ’nün Girne Kampüsü ile İngiltere, ABD ve Singapur’daki kampüslerinde eğitim alan öğrencilerin de dönemsel eğitimlerine Karpaz Yaşam Kampüsü’nde devam edecekleri ifade edildi.
“Çok Kültürlü Araştırma Kampüsü Olacak”

Karpaz Yaşam Kampüs’nün KKTC ve Karpaz bölgesinin ekonomisine önemli katkılar yapacağına da işaret edilen bilgilendirme toplantısında kampüsün, GAÜ’nün Singapur, İngiltere ve ABD’deki kampüslerinde eğitimlerine devam eden öğrencilere de ev sahipliği yapacağını ve çok kültürlü uluslararası araştırma kampüsü olarak kurulacak kampüsün bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında çekim merkezi oluşturulacağına dikkat çekilerek bölge halkına da ekonomik katkılar yanında tarımsal ve hayvansal üretimler temelinde bilimsel eğitimler ile de fayda sağlayacağı ifade edildi.