YÖK’ten GAÜ İngiltere Kampüsüne Kontenjan Verildi

Haberler

GAÜ'DEN

YÖK’ten GAÜ İngiltere Kampüsüne Kontenjan Verildi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılı içerisinde düzenlediği akademik ve bilimsel çalıştaylar ve etkinlikler ile dünya yükseköğretimine yön verirken 25. yılında “3 Ada Tek Üniversite” hedefi ile İngiltere yerleşkesi Canterbury’nin ardından Asya Pasifik yerleşkesi Singapur’u açmaya hazırlanıyor.

“3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’ün ardından İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te eğitime başlayan GAÜ’ye Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yeni akademik yıl ile birlikte İngiltere Kampüsü için kontenjan hakkı tanıdı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada YÖDAK ve YÖK kanalı ile yükseköğretime başlayacak aday öğrenciler için İngiltere Yerleşkesi Canterbury’de eğitim görmenin önemine dikkat çekilirken GAÜ’nün öğrencilerine İngiltere’de eğitimin kapılarını açtığı ifade edildi.
KKTC ve Türkiyeli Öğrencilere İngiltere’de Eğitim İçin Önemli Fırsat

GAÜ İngiltere yerleşkesi Canterbury Kampüs’ün yükseköğretim adına önemli fırsatlar sunduğunun altını çizildiği açıklamada YÖK tarafından tanınan kontenjan hakkı ile GAÜ öğrencilerinin hazırlık okulu, lisans eğitimi ve dil eğitimleri yanında çeşitli akademik programları da İngiltere’de alabilecekleri vurgulandı.
200 İngiliz Aile GAÜ Öğrencilerini Bekliyor

GAÜ Canterbury Kampüs’te eğitimlerini sürdürecek öğrencilerin bilimsel bilgi birikimleri yanında dil gelişimlerinin de düşünüldüğünün belirtildiği açıklamada 200 İngiliz ailenin barınmaları için GAÜ öğrencileri ile evlerini paylaşmaya hazır oldukları ifade edildi.
“Anglo-Sakson Hukuk Sistemi İçerisinde Hukuk Eğitimi Almak Ülkemiz Hukuk Sistemine Akredite Olma Adına Önemli”

GAÜ Canterbury Kampüsünde Hukuk, İşletme ve Bilgisayar bölümlerine öğrenci kabulünün başladığının da belirtildiği açıklamada hukuk eğitiminin Anglo-Sakson hukuk sistemine göre alınmasının KKTC’li öğrenciler için KKTC hukuk sistemine uyum ve akreditasyon yönünden önemine dikkat çekti.
“GAÜ KKTC’li ve Türkiyeli Adaylar İçin İngiltere’de Eğitimin Kapılarını Açıyor”

Teorik ve pratik eğitimlerin İngiliz akademisyenler tarafından verileceği dil kursları İngilizce’yi anayurdunda öğrenme ve geliştirme fırsatı yanında GAÜ’nün İngiltere’de üniversite eğitiminin kapılarını KKTC’li ve Türkiyeli adaylar için açtığının belirtildiği açıklamada İngiltere Canterbury Kampüsünün üniversite eğitimi ve bireysel gelişim için önemli fırsatlar sunduğu vurgulandı.
“3 Ada Tek Üniversite Vizyonunun KKTC ve Türkiye Yükseköğretimi İçin Anlamı Büyük”

“3 Ada Tek Üniversite” vizyonu ile üniversite eğitimine başlayan İngiltere Canterbury Kampüsü ile yeni akademik yıl ile birlikte öğrenci almaya başlayacak Asya Pasifik Kampüsü Singapur’un KKTC ve Türkiye yükseköğretim sistemleri ve üniversiteleri için önemli bir adım olduğunun ve bunun YÖK’ün tanıdığı kontenjan hakkı ve akademik programlar ile diplomasının dünyanın farklı kıtalarında ulusal resmi kurumlarca tanınmasının KKTC ve Türkiye üniversiteleri için önemli bir referans olduğunu vurguladı.
“25. Yıl Gururumuzu Paylaşmaya Çağırıyoruz”

3 farklı ada ve kıtada GAÜ ailesinin 10 bine yakın öğrencisi , akademik ve idari personeli ile yükseköğretim’de 25. yılını kutladığınının da hatırlatıldığı açıklamada GAÜ’nün 25. yıl gururunu paylaşmak için yeni öğrencilerini 3 farklı ada ve kıta üzerinde tek üniversite çatısı altında buluşmaya çağırdığını belirtti.

Yükseköğretimde 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs yanında İngiltere Kampüsü Canterbury’de yaz dönemi boyunca düzenlediği dil kursları ile İngilizceyi anayurdunda öğrenme fırsatı sunduğunun belirtildiği açıklamada İngiltere üniversiteler bölgesi Kent sınırları içerisinde bulunan Canterbury’de kendi kampüsünde üniversite eğitimi , kurslar ve akademik programlar ilgili geniş bilginin www.gau.edu.tr ve www.gauc.org.uk web adresinden alınabileceğinin altını çizdi.