GAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ’NDEN, YIL SONU KONSERİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ’NDEN, YIL SONU KONSERİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi, Müzik Öğretmenliği Bölümü’nün merakla beklenen geleneksel  “Yıl Sonu Konseri”, 2019 bahar Şenlikleri kapsamında GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde  gerçekleştirildi.

GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Sever’in önderliğinde, Müzik Öğretmenliği öğrencilerinden oluşan koro ve piyano dinletisiyle başlayan konser, yerli yabancı bir çok parçayı dinleyicileriyle buluşturdu. Konser akademik dönem boyunca sürdürülen eğitim ve öğretim programının bir yansıması olup, bölüm öğrencilerinin sanatsal niteliklerini sergilemesiyle büyük beğeni topladı.

GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sönmezler konserde yaptığı açıklamada; ‘‘ Bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz yıl sonu gösterisinin yanında büuük bir mutluuğu da paylaşıyoruz. Geçen sene YÖK onayı almamızla birlikte TC uyruklu öğrenciler de aramıza katıldı. Bu sene konserimizi  ilk defa hem KKTC uyruklu hem de TC uyruklu öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Bunun mutluluğu paha biçilemez’’ ifadelerini kullandı.

GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesrin Kale gecede gerçekleştirdiği konuşmasında;

“Müzik Öğretmenliği Bölümü Yıl Sonu Konser’lerimiz bir yılın yorgunluklarını, streslerini birlikte attığımız konserler oluyor. Başta Müzik Öğretmenliği bölüm başkanımız Ahmet Sönmezler olmak üzere emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize bu özverili başarıları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra dinleyicilerin de yoğun ilgi ile karşıladığı konserde klasik, solo, düet, batı müziği ve pop şarkılar seslendirildi.