Uluslararasılaşma KKTC Yükseköğretiminin Geleceğini Belirleyecek

Haberler

GAÜ'DEN

Uluslararasılaşma KKTC Yükseköğretiminin Geleceğini Belirleyecek

KKTC Üniversiteleri dünyanın önde gelen web arama motorlarında en fazla arananlar sıralamasında üst sıralarda yer almaya başladı.

Dünyanın önde gelen web arama motorları arasında en fazla hakkında bilgi aranan Kıbrıs üniversiteleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi ilk sırada yer alırken Girne Amerikan Üniversitesi üçüncü, Yakın Doğu Üniversitesi dördüncü, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ise beşinci sırda yer aldı. Web ranking raporlarında ise Güney Kıbrıs’tan başka bir üniversite ikinci sırada yer aldı.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesin’den yapılan açıklamada küreselleşen aşan bir konuma geldiğine dikkat çekilerek KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının YÖK denkliği ve diğer uluslararası denklikleri ile dünya yükseköğretiminde önemli bir konuma sahip olduğu ifade edildi.
“Uluslararasılaşma Olgusu KKTC Yükseköğretiminin Geleceğinin Belirleyecek”

Ayrıca yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile eğitime açtığı GAÜ Uluslararası Kampüslerinin Rektörlerinin katıldığı “Yükseköğretimin Gelecek 25 yılı ve Sonrası” konulu konferansın sonuç bildirgesinde küreselleşen yükseköğretim ve uluslararasılaşma olgusunun irdelendiği hatılrlatılarak KKTC yükseköğretimin geleceği ve küresel rekabette varlığını sürdürmesinde uluslararasılaşma olgusunun önemine dikkat çekildi.

KKTC üniversite yapılarının uluslararası denklikleri, uluslararası üniversiteler ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmaları ve dış kampüslerinin ülke yükseköğretim sistemi için önemli bir referans olduğunun altının çizildiği açıklamada web arama ve bilgiye ulaşma motorlarında KKTC üniversitelerinin üst sıralarda yer almasının rastlantı olmadığı belirtildi.

KKTC Yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin küresel dünya ve eğitim sistemleri ile rekabet edebilme ve varlıklarını sürdürebilmeleri için uluslararasılaşma olgusunu gözardı etmemeleri gerektiğine vurgu yapılan açıklamada küreselleşen dünya ile rekabet edebilmek için yükseköğretimin küreselleşmesi ve coğrafi alanlar içerisinde kalmaması gerektiğinin altı çizildi.

Uluslararasılaşma olgusunun yükseköğretimin geleceğini belirleyeceğinin belirtildiği açıklamada doğrudan ve dolaylı olarak KKTC üzerinde uygulanan her türlü ambargonun yükseköğretim sistemi ile kırıldığı hatırlatılarak uluslararasılaşma olgusu ve dünya ile rekabette KKTC üniversite yapılarının ortak akıl ve vizyon oluşturması gerekliliğine vurgu yapıldı.