Terör Eğitim Ordusunun Bir Neferini Daha Aramızdan Aldı

Haberler

GAÜ'DEN

Terör Eğitim Ordusunun Bir Neferini Daha Aramızdan Aldı

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bitlis’te terör saldırısında şehit düşen GAÜ eski öğrencilerinden Yasin Höbek haberi ile sarsıldı.

Mezuniyetinin ardından öğretmenlik ataması yapılmadığından polis okuluna giden Höbek’in, 5 yıllık mecburi polis hizmetini bu sene tamamlayarak çok sevdiği öğretmenlik mesleği için yeni atamalara başvuramadan şehit olması tüm öğretmen arkadaşları ve üniversite hocaları arasında derin bir üzüntü yarattı.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü lisans ve yükseklisans programlarını başarıyla bitirerek 2005 yılında mezun olan şehit polis memuru Yasin Höbek’in ölüm haberi Karmi Kampüs’e bomba gibi düştü. Fakülte ve çevresinde sevilen bir öğrenci olan şehit Yasin Höbek’in ölümü ile ilgili GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığından “Şehit Öğrencimize Veda” başlığı ile yapılan açıklamada terör lanetlenerek Höbek için eğitim ordusunun bir neferi ifadesi kullanıldı. Şehit Yasin Höbek’in naaşı düzenlenen devlet töreni ile Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde toprağa verildi.
GAÜ Eğitim Fakültesi tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni ise şöyle:
ŞEHİT ÖĞRENCİMİZE VEDA

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü lisans ve tezsiz yüksek lisans programını 2005 yılında bitiren Yasin Höbek, Bitlis'in Hizan ilçesinde kaymakamlık konutuna düzenlenen saldırıda şehit düşmüştür.

Çalışkanlığı ve efendiliğiyle hatırladığımız Yasin Höbek’i, ülkemiz gençliğine Türkçe’nin ve Türk edebiyatının güzelliklerini, zenginliklerini öğretsin diye yetiştirmiş; eğitim ordumuza bir nefer daha kazandırmış olmanın gururunu yaşamıştık.

Acımasız ve hain terör, onu genç yaşta aramızdan aldı. İnsanımız yurdunda yuvasında rahat uyusun diye gece gündüz demeden çalışan bir yiğidimiz daha şehitler kervanına katıldı.

Her türlü tuzağa rağmen, milletimizin birlik beraberlik içinde aydınlık yarınlara yürüyeceği inancıyla merhuma rahmet, ailesine, milletimize ve tüm emniyet teşkilatına başsağlığı dileriz.