GAÜ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNDEN, İKİ BOYUTLU ÇİZİMDEN ÜÇ BOYUTLU ÇIKTIYA SERGİSİ

GAÜ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNDEN, İKİ BOYUTLU ÇİZİMDEN ÜÇ BOYUTLU ÇIKTIYA SERGİSİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden, 3 boyutlu sergi.

Sergiyle ilgili açıklamada bulunan GAÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hossein Sadri, serginin  GAÜ Mimarlık Fakültesi Akademisyeni Prof. Dr. Lutz Presser’ın önderliğinde 20 öğrencisinin çalışmasının yer aldığı “İki Boyutlu Çizimden Üç Boyutlu Çıktıya” isimli resim sergisi olduğunu ifade etti. Sergide öğrencilerin kendi yüzlerinin iki boyutlu çizimlerini, bilgisayar ortamında üç boyutlu çizimler haline getirerek üç boyutlu yazıcılar tarafından yazdırdıkları bir sergi olduğunu söyleyen Sadri, bu serginin yapılmasında ki eğitimsel amacın, öğrencilerin iki boyutlu çizim ve üç boyutlu çıktıların arasında ki geçirgenliği, geçişi ve bunlar arasında ki ilişkiyi, gerçek dünyada karşılaştıkları objelerle arasında ki bağı görebilmek olduğunu vurguladı.