DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU; “GAÜ TÜM DÜNYADA BİLİNEN, TANINAN VE İSTENEN BİR ÜNİVERSİTE”

Haberler

GAÜ'DEN

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU; “GAÜ TÜM DÜNYADA BİLİNEN, TANINAN VE İSTENEN BİR ÜNİVERSİTE”

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, GAÜ Medya’ya özel açıklamalarda bulundu.
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Millenium Senato Kongre Merkezi’nde düzenlenen Onursal Doktora töreni öncesinde, GAÜ Heyeti ile çeşitli görüşmeler gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, GAÜ Medya’ya özel açıklamalarda bulundu.
GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar’ın da eşlik ettiği röportajda Çavuşoğlu, GAÜ’de bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirterek, şahsına tevdi edilen Fahri Doktora Unvanı için GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanına, Senatosuna ve de akademik kadrosuna teşekkürlerini iletti. Çavuşoğlu röportajın devamında ise şunları söyledi;
Çavuşoğlu: “Tüm Engellemelerine Rağmen Üniversitemiz Büyük Bir Başarı Hikayesi Ortaya Koymuştur”
“Üniversitemiz 35. yılını kutluyor. Gerçekten zor şartlarda geçen 35 yıl. Bu süreç içinde özellikle yurt dışında; Rum kesiminin ve Yunanistan’ın tüm engellemelerine rağmen üniversitemiz büyük bir başarı hikayesi ortaya koymuştur. Bunu sadece öğrenci sayısı açısından değerlendirmemek gerekiyor. Açtığı bölümler ve eğitimde sürekli kaliteyi arttırmasıyla GAÜ; tüm dünyada bilinen, tanınan ve istenen bir üniversite haline geldi. Bugün üniversitemiz de 115 ülkenden yani; Dünya ülkelerinin yaklaşık üçte ikisinden öğrenci geliyor. Bu KKTC’nin tanıtımı bakımından da çok önemli. Burada eğitim görüp ülkelerine dönerek önemli pozisyonlarda görev alan insanlar, hem KKTC; hem Türkiye Cumhuriyet’nin dostu oluyorlar. Böyle bir üniversiteden Fahri Doktora Unvanı almak bizim için onur vericidir” dedi. 
Çavuşoğlu: “Ben inanıyorum ki gençlerimiz burada aldıkları eğitimlerle, hem kendi gelecekleri, hem de ülkemiz adına güzel adımlar atacaklar”
Bakan Çavuşoğlu ayrıca, Gençlere tavsiye konusunda yöneltilen soruya cevaben, “Gençlerin idealleri, heyecanı ve memleket aşkı var. Ayrıca geleceğe yönelik kendilerini üniversite yıllarında hazırlıyorlar. Ama bugün ülkelere ve dünyaya baktığımız zaman zorluklar, sınamalar ve önemli fırsatlar var. Ben inanıyorum ki gençlerimiz burada aldıkları eğitimlerle ve öğrendikleri yabancı dilleri sayesinde; hem kendi gelecekleri, hem de ülkemiz adına güzel adımlar atacaklar. Hem de vatanımıza milletimize güzel hizmetler edeceklerdir” dedi. 
Akpınar: “Biz bize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz”
GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ise röportajında, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu GAÜ’de ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirterek, Çavuşoğlu’nun, yıllardır Kıbrıs konusunda ortaya koşmuş olduğu irade ve özverinin taktire şayen olduğunu söyledi. GAÜ Senatosu olarak Sayın Bakanımız için Onursal Doktora kararını alırken, sadece KKTC için değil; Türkiye Cumhuriyeti’nin de bugün geçmekte olduğu tüm süreçlerin, en iyi şekilde değerlendirilmesinde etkin rol oynamasıda etkili olmuştur. Bu karar çerçevesinde, Sayın Bakanımızı ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Biz bize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bakanımızın huzurunda, dünyanın her yerindeki Büyük Elçiliklerimize sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyorum. Almış olduğumuz destekle biz bugün buralardayız. O başarı hikayesinin arkasındaki sayfaları yazıyor olsak da, bizim o sayfaları yazabilmemizin yegane sebebi anavatanımızdır. Sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.