GAÜ’DEN, AMATÖR DENİZCİLİĞE BÜYÜK DESTEK

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’DEN, AMATÖR DENİZCİLİĞE BÜYÜK DESTEK

GAÜ’DEN, AMATÖR DENİZCİLİĞE BÜYÜK DESTEK

TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın TC ve KKTC vatandaşları için başlattığı "1 Milyon Denizci" projesi kapsamında, Amatör deniz tutkunlarına Girne Amerikan Üniveritesi (GAÜ) kampüsünde kurs verildi.
 
TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde görev yapan; Ankara`dan gelen 4 kişilik heyet tarafından, Amatör Denizci Belgesi almak isteyen yaklaşık 60 kişiye önce yarım günlük eğitim verilirken, ardından yapılan sınavla etkinlik sona erdi. 
Etkinliğe, GAÜ Akademik ve İdari kadrosu ile öğrencilerinin yanısıra, Girne Halkı da ilgi gösterdi. Eğitimi veren Uzakyol Kaptanı Esat Küçük, bakanlığın bu kampanya ile, büyük bir deniz ülkesi olan Türkiye ve KKTC vatandaşlarından 1 milyon kişiyi denizle tanıştırmak istediklerini söyledi. Kaptan Küçük ayrıca, Amatör Denizci belgesinin, kendine ait küçük bir teknesi olan ve onunla ticari amaç dışında denize çıkmak isteyen herkes için yasal bir zorunluluk olduğunu da belirtti. 
Etkinliği koordine eden GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Öğretim Elemanı Uzakyol Kaptanı Orhan Babaoğlu, etkinliğin, hem GAÜ ile yerel halk ile kaynaşmasına, hem de halkın denize bir adım daha yaklaşmasına son derece büyük katkısı olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.