Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesinden GAÜ’ye Teşekkür Ziyareti

Haberler

GAÜ'DEN

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesinden GAÜ’ye Teşekkür Ziyareti

Kurucu rektör ve yöneticiler kurulu başkanı Serhat Akpınar ziyarette tarihsel gerçekliği tüm dünya ve yeni nesillere doğru anlatma ve aktarma adına GAÜ’nün belgesel çekimi başta olmak üzere her türlü desteğe hazır olduğunu açıkladı.

Şafak Nöbeti organizasyon komitesi yetkililerinden Dış Basın Birliği Başkanı ve organizasyon komitesi başkanı Fevzi Tanpınar ile organizasyon komite üyeleri Dilek Orhan ve Alişan Şan, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ı ziyaret etti. GAÜ Başkanlık Ofisinde gerçekleşen ziyarette GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün de hazır bulundu.
TANPINAR : “Türk Ulusu ve Kıbrıs Türk Toplumu İçin Önemli Bir Günde Desteğinizden Dolayı Tüm GAÜ Ailesine Teşekkür Ederiz”

Dış Basın Birliği Başkanı ve Şafak Nöbeti organizasyon komitesi başkanı Fevzi Tanpınar ziyerette yaptığı konuşmada Türk Ulusu ve Kıbrıs Türk toplumu için çok önemli olan böylesi bir organizasyona desteğinden dolayı GAÜ ailesine teşekkür ederek önemli açıklamalrda bulundu. Şafak Nöbetinin geçen yıl ilk defa düzenlendiğini hatırlatan Tanpınar, toplumlar ve ulusların tarihleri içerisinde önemli yerler bulunduğunu hatılatarak Çıkarma Plajının sadece Kıbrıs Türk toplumu için değil tüm dünya için önemli bir yer olduğunun altını çizdi. Şafak Nöbetinin bir özlemi ,bir bağlılığı, ve tarihsel gerçekliği yeni nesillere aktaran bir organizasyon olması yanında dünyaya da önemli mesajlar verdiğinin vurgulayan Tanpınar, yıllarca Anadolu ile Kıbrıs arasındaki özlem ve bekleyişin her iki halkında ortak noktası olduğunu ifade etti. Geçen yıl ilk defa düzenlenen Şafak Nöbetini 11 yıl mücahitlere yemek pişiren annesi için tuttuğunu belirten Tanpınar, geöen yıl sahilde adım atacak yer bırakmayan Kıbrıs Türkü’nün organizasyona desteğinin tarihine ve geçmişine sahip çıkmanın en güzel kanıtı olduğunu vurguladı. Girne Amerikan Üniversitesi ve Denizcilik Fakültesinin desteğinin önemine de işaret eden Tanpınar, organizasyonun bu yıl daha görkemli ve coşku içerisinde geçeceğini belirtti. GAÜ Denizcilik Fakültesi Eğitim Teknesinin 1974 Mutlu Barış Harekatı gazilerini çıkarma plajına getireceğini belirten Tanpınar, Kıbrıs Türkünün kopmaz tarihsel bağlarını ortaya koymasının dünyaya önemli mesajlar vereceğine işaret ederek GAÜ yetkililerine ve tüm GAÜ ailesine teşekkür etti.
AKPINAR : “ Desteğimizle Kendi İç Duygularımızı Ortaya Koyarken Tarihsel Gerçekliği Yeni Nesillere ve Tüm Dünyaya Doğru Anlatma ve Aktarma Adına Belgesel Çekimine GAÜ Olarak Hazırız”

Şafak Nöbeti Organizaasyon Komitesine sosyla bir hareket ve duyarlılığa dönüşen böylesi bir etkinliği başlattıkları için teşekkür eden GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne amerikan Üniversitesi ve GAÜ Okullar Grubunun desteğinin kendi iç duyguları olarak algılanması gerektiğini ifade etti. GAÜ ailesinin Şafak Nöbetine çok büyük bir katılımk ve özlemle katılacağının altını çizen Akpınar, süreç yaşanırken farklı noktalara dikakat edilmesi gerektiğine işaret etti. Dünyanın ve Güney Kıbrıs’ın tarihsel gerçekliği çok farklı algıladığına dikkat çeken Akpınar, yeni nesillerin doğru bir bilinç ve bakış açısı ile tarihe ve toplumuna sahip çıkmasının öenmine işaret ederek Şafak Nöbeti ve benzzeri etkinlişklerinin bu bakış açısı ile öneminin çok daha fazla olduğunu vurguladı. 1974 öncesi yaşananları ve Kıbrıs Türk toplumunun çektiği acıların bir belgesel olarak tüm dünyaya ve yeni nesillere doğru anlatma ve aktarma adına GAÜ olarak belgesel çekimine hazır olduklarını da açıklayan Akpınar, yaşanan sürece GAÜ olarak bilimsel olarak da katkı koymaktan mutluluk duyacaklarını belirterek sözlerine son verdi.