Hedef Dünya Standartlarında Hemşirelik Eğitimi

Haberler

GAÜ'DEN

Hedef Dünya Standartlarında Hemşirelik Eğitimi

Girne Amerikan Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu direktörlüğüne Prof. Dr. İlgi Şemin atandı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada öğrenci gelişiminde alanında otorite bilim insanlarının GAÜ akademik kadrosuna katılmasının önemine işaret edilerek GAÜ Hemşirelik Yüksekokulunun hedefinin teori ve pratik bilgiler yanında uygulama dersleri ile de öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak olduğu vurgulandı.
“Sporcu Sağlığı Dalında Bilimsel Ödüle Sahip”

Prof. Dr. İlgi Şemin’in 30’un üzerinde bilimsel makale, 20’nin üzerinde bilimsel bildiri yanında çeşitli bilimsel projelerde yer aldığının da belirtildiği açıklamada Prof. Dr. Şemin’in Spor Bilimleri Kurumu (Sport Sciences Association) tarafından düzenlenen 5. Spor Bilimleri Kongresinde sporcu sağlığı dalında grup çalışması ile bilimsel ödül sahibi olduğu da ifade dildi.

Hemşirelik eğitiminde dünya standartlara ulaşma hedefi ile çalışmaların devam ettiğinin de belirtildiği açıklamada alanında otorite bilim insanlarının GAÜ akademik çalışma ve projeler açısından da önemine dikkat çekildi.
“Hedef Dünya Standartlarında Hemşirelik Eğitimi”

GAÜ TV Aktüel Haber programına konuk olan fizyoloji profosörü Dr. İlgi Şemin ise GAÜ Hemşirelik Yüksekokulunda görev almaktan mutlu olduğunu belirterek hemşirelik mesleğinin toplumlar için önemine işaret ederek Hemşirelik Yüksekokulunun önemli projelere imza atacağını belirtti.

Hemşirelik Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun teroik eğitim müfredatı yanında uygulama alanında da önemli çalışmalar ve deneyimler yaptığını ifade eden Prof. Dr. Şemin, güçlü akademik kadrosu ile eğitimlerini sürdürdüğüne vurgu yaparak Hemşirelik Yüksekokulunun toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek bilgi donanımı ve pratik deneyimleri dünya standartlarında hemşirelik meslek etiğine sahip mezunları t opluma kazandırma misyonu ile eğitime devam ettiğinin altını çizdi.