GAU-Inteb Karar Belgesine İmza Koydu

Haberler

GAÜ'DEN

GAU-Inteb Karar Belgesine İmza Koydu

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından yeni bir birim olarak hayata geçirilen GAU-INTEB (Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu), turizm eğitim alanında yenilikçi, çağdaş ve turizm sektörünün ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet edebilecek donanımlı ve rekabetçi orta ve üst düzeyde eleman yetiştirmeyi hedeflemekle birlikte, GAU’nin Karmi, İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinde Ağırlama Endüstrisi’nin en yeni programlarını hayata geçirdi.
“GAU-INTEB Ülke Tanıtımı ve Turizm Eğitimine Adına Büyük Başarı”

KKTC ekonomisinin lokomotif sekörlerinden biri olan turizm olgusu adına turizm eğitimi alanında bir ilke imza atan GAU-INTEB Başkanı ,Yard. Doç. Dr. İsmet Esenyel ve Başkan Yardımcısı Emete Toros, AMFORHT’un geçtiğimiz günlerde Paris’te düzenlenen yönetim kurulu toplantısına davetli olarak katılarak birliğin 2011 Dünya Turizm Forum’unun GAU Karmi Kampüs’ünde gerçekleşmesi yönünde aldığı karara imza attı.

Bu anlaşma çerçevesinde, merkezi Paris olan AMFORHT’un (Dünya Konaklama ve Turizm Eğitim Birliği) 2011 Dünya Turizm Forumu’nun GAU-INTEB tarfından organize edilecek ve uluslararası etkinlik 11-13 Kasım 2011 tarihleri arasında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampü’te düzenlenecek.
“Yeni Stratejiler ve Alternatif Trendlerin Turizm Eğitimi ve İnsan Kaynaklarına Olan Etkisi İrdelenecek”

AMFOHRT Dünya Turizm Forumu’nun KKTC’de düzenlenecek bu yılki toplantısında “Turizm ve Konaklama Sektöründe Geliştirilen Yeni Stratejiler ve Alternatif Trendlerin Turizm Eğitimi ve İnsan Kaynaklarına Olan Etkisi” konusu ele alınacak.

Dünyanın otelcilik eğitim sektöründeki akademisyen, turizm endüstrisi profesyonelleri ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren tek uluslararası turizm birliği olan AMFORHT’un, GAU-INTEB’in ev sahipliğini yapacağı 2011 Dünya Forum’una yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda turizm alanında saygın katılımcıyla birlikte, turizm ve konaklama sektöründeki dinamik yapının gelişimini takip etmek isteyen birçok kişinin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
“Ülke Tanıtımına ve Turizmine Büyük Katkı Sağlayacak”

Dünyanın önde gelen turizm sektörü kanat önderleri, turizmciler, akademisyenler yanında turizm endüstrisi profesyonelleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerini de bir araya getirerek dünya turizmine en etkin ve işlevsel bilgiler aktarmak amacını güden 2011 Dünya Turizm Forumunun ülke tanıtımına ve turizmine büyük katkı yapacağını belirten uzmanlar dünya turizmine yön verecek yeni fikirleri ile trendlerin KKTC’de irdelenecek olmasının ülke ve turizm açısından önemine dikkat çektiler.
“8 Aday Ülke Arasından KKTC Seçildi”

Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada GAU-INTEB Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel’in girişimleri ile aralarında İtalya, Fas, Portekiz gibi dünyanın önde gelen turizm ülkeleri ve üniversitelerinin bulunduğu aday ülkeler arasından KKTC ve GAÜ’nün seçildiğinin ifade edildi.

Turizm ve otelcilik eğitimi alanında yenilikçi, çağdaş ve turizm sektörünün ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet edebilecek, donanımlı ve rekabetçi orta ve üst düzey eleman yetiştirmeyi hedefleyen ve bu amaçla GAU Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs ile küresel kampüslerinde Ağırlama Endüstrisi’nin en yeni programlarını hayata geçiren GAU-INTEB’in ev sahipliği yapacağı foruma katılmak üzere dünya turizmine yön veren kurum ve kuruluş temsilcileri ile dünya turizm sektörü kanaat önderlerinin KKTC’ye gelecek olmasının ülke tanıtımı, ülke turizminin kendini ifade etmesi, dünya turizm örgütlerine kendini anlatması ve önümüzdeki yıllarda KKTC turizm sektörüne yapacağı olumlu etkileri bakımından önemli bir adım olduğunun vurgulandığı açıklamada 2011 Dünya Turizm Forumu ve katılım koşulları ile ilgili detaylı bilgiye www.gauinteb.eu web adresinden ulaşılabileceğinin altı çizildi.