25. Mezuniyet Töreninde GAÜ’den 612 Yeni Mezun

Haberler

GAÜ'DEN

25. Mezuniyet Töreninde GAÜ’den 612 Yeni Mezun

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 26. Yılını kutladığı 2010-2011 akademik yılı mezuniyet töreni Girne AmfiTiyatro’da gerçekleşti.

GAÜ 25.nci mezuniyet töreninde önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora programlarından mezun olan 27 farklı ülkeden 612 mezuna diplomaları verildi.

Törene Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Uzman Müşavir Neriman Yaşar, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, Yükseköğrenim Değerlendirme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof Dr. Hasan Ali Bıçak, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcıları Olgun Üstün, Asım Vehbi, Cemile Esenyel, Spor Kültür ve Sağlık Daire Başkanı Türkay Akpınar ile GAÜ akademik ve idari kadrosu katıldı. Mezuniyet töreni geçirdiği rahatsızlıktan dolayı kısa bir süre önce hayatını kaybeden Girne Amerikan Kolejli Müdürü Salih Sonel ile trafik kazasında hayatını kaybeden Girne Amerikan Üniversitesi son sınıf öğrencisi Özden Kutlar anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı ardından başlayan törende konuşmalardan önce Ersen Sururi ile Zeliş Şenol’un canlı müzik dinletisi gerçekleşti.
ÖNER: “GAÜ Uluslararası Kampüsleri İle Yükseköğretime Yön Veriyor”

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrenmenin diploma almakla bitmediğini, hayat boyu sürecek bir öğrenme döneminin esas şimdi başladığını söyledi. Öner, bu yılki mezunların önemli bir ayrıcalığının İngiltere, Singapur ve ABD’de kampus açarak “bir dünya üniversitesi haline gelen” GAÜ’den diploma alması olduğunu ifade etti.

Türkiyeli mezunların aldıkları diplomaları YÖK denkliği gerekmeden kullanabileceğini kaydeden Öner, bunun eğitim kalitesinin en üst seviyede onaylandığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Yükseköğretim’de uluslararasılaşmanın önemine de dikkat çeken Öner, GAÜ’nün uluslararası kampüsleri ile yükseköğretime yön verdiğinin altını çizdi. GAÜ’nün kendilerine sunduğu ayrıcalıklı eğitimin kendilerini küresel dünyaya en iyi şekilde hazırladığını vurgulayan Öner, tüm mezunlara kariyerlerinde başarılar diledi.
AKPINAR : “Milyonlarca Işıltının Ülkesi KKTC’den Aldığınız Işık Kendi Ülkenizin Işığı Olsun”

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada mezun öğrenciler ve aileleri ile kamuoyuna önemli mesajlar vererek mezun öğrencilerden hayatları boyunca inandıkları doğrulardan ödün vermeden aldıkları eğitim ışığında hayallerinin peşinden gitmelerini istedi. Akpınar, “Mutluluk size kolay bir şekilde teslim edilmeyecektir, bunun için çalışmanız gerekecek. Mantıklı kararlar almanız sizi gitmek istediğiniz yere götürecek… Kararlarınız geleceğinizi belirleyecek unsurlar olacak” dedi.

Çiçekleri ezen eller yerine mezunlardan ezen ellerde kokusunu bırakan çiçekler olmalarını da isteyen Akpınar, GAÜ vizyonu ile yetişen bireylerin kendilerine empoze edilmeye çalışılan her türlü yanlış, kötülük ve haksızlık karşısında eğilmeden bilgi ve bilimin ışığından güç alarak mücadele edeceklerine olan inancını vurguladı.

Aklın, bilginin ve bilimin ışığı ile milyonlarca ışıltının ülkesi KKTC’den aldıkları ışığın kendi ülkelerinin ışığı olacağına vurgu yapan Akpınar, 27 farklı ülkeden 612 mezunun GAÜ Evrensel Ailesi için büyük bir guru olduğunu belirterek tüm mezunlara kariyerlerinde ve yaşamlarında başarılar diledi.
DÜRÜST : “GAÜ Bir Dünya Üniversitesi”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ise konuşmasında, “Eğitim bakanı olarak bir kez daha gördüm ki KKTC Devlet’inin tüm dünya ile kucaklaşması, her şeye rağmen bütünleşmesi, kaynaşabilmesinin en temel öğelerden bir tanesi üniversiteleşme olgusudur” dedi.

Dürüst, GAÜ’nün 68 ülkeden öğrencisi ve İngiltere, ABD ve Singapur’da kampüsler açan bir dünya üniversitesi olduğunu belirterek GAÜ yetkililerine geniş vizyonları ve gerçekleştirdikleri önemli başarılar için teşekkür etti.

Eğitimin gelecekteki başarıların yegane temeli olacağını kaydeden Dürüst, mezun öğrencilerin kendi ülkeleri ile KKTC’yi bütünleştiren birer elçi olarak kariyerlerine devam edeceklerinin altını çizdi.
“BIÇAK : “GAÜ Diploması İle Mezun Olmak Büyük Bir Gurur.”

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak ise mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada GAÜ’nün İngiltere, ABD ve Singapur kampüsları ile bir dünya üniversitesi olduğunu ve Girne Amerikan Üniversitesi diploması ile mezun olmaktan büyük gurur duyulması gerektiğini söyledi.

Bıçak, yabancı ülkelerden gelen velilere seslenerek, “KKTC’ye uygulanan insani olmayan izolasyonları gördünüz. Kıbrıs Türk tarafı, adil bir çözüm için elinden geleni yapıyor. Sizden KKTC’nin birer elçisi olmanızı temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından üniversite birincisi Bilişim Yönetim Sistemleri master mezunu Maer Manoun Al Tamemi’nin mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından mezun öğrencilere diplomaları devlet , üniversite idari ve akademik yetkilileri tarafından verildi.

Doktora program birincisi Burcu Toker Ersöz’e diploması GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal tarafından verilirken yükseklisans onur mezunlarına diplomaları Kurucu Rektör ve Yöneticiler kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından takdim edildi.

Girne Amerikan Üniversitesi 25. Mezuniyet töreni havai fişek gösterisi ardından sona erdi.